Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 17.05.2019 09:16
  • Haber Giriş : 20.05.2019 12:29
  • Etkinlik : 17.05.2019

Demokrasi Nöbeti: (17 Mayıs 2019 Cuma)

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu Başkanlığınca başlatılan ve her akşam 19.00-20.00 saatleri arasında baronun merkez binası önünde tutulan  ‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’ ve bu nöbete destek devam ediyor.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu:  6 Mayısta YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal kararı kendi içtihatlarına da aykırı, hukuksuz bir karardır. Karşı karşıya bulunduğumuz tablo şimdi artık İstanbul’a bir belediye başkanı seçmenin ötesinde anlamlar taşıyor.

Demokrasi seçme yeteneğine sahip olduğu kadar sandıkta değiştirebilme yeteneğine de sahip olmalıdır. Değiştirme yeteneğini elimizden almaya çalışıyorlar. Elimizden demokrasiyi almaya çalışıyorlar. 23 Haziranda bir demokrasi mücadelesi daha yapacağız. Bu mücadelede yalnız değiliz. Bugün Ankara Barosu bizimle, İstanbul Eczacılar Odası burada.

Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan: YSK hukuk kisvesi altında en temel hak ve özgürlüklerden olan seçme ve seçilme hakkını darp etmiştir. Bu açıkça yargı eliyle darbedir. Bugün İstanbul’da 6 Mayıs tarihli kararla milyonlarca seçmenin seçme hakkı açıkça gasp edilmiştir. Bunu kabullenecek ve susacak değiliz. 23 Haziranda da Ankara’dan binlerce meslektaşımızla İstanbul’a sandıkları korumaya geleceğiz, İstanbul Barosu ile dayanışma içersinde olacağız.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Cenap Sarıalioğlu: Öncelikli görevi toplum sağlığını korumak olan biz eczacılar öncelikle biliyoruz ki, toplum sağlığını korumanın yolu huzur ve barıştır, bu da adalet ve demokrasiden geçer. Maalesef İstanbul halkının 31 Martta sandıkta verdiği oylar gasp edilmiş, hukukun üstünlüğü ayaklar altına alınmıştır. Üstünlerin hukukunun egemen olduğu günlerden geçiyoruz. İstanbul halkı neden oyların günlerce sayılamadığını çok iyi biliyor. Biz İstanbul halkının bu keyfiyete 23 Haziranda son vereceğine inanıyoruz.