Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 16.04.2019 09:23
  • Haber Giriş : 08.04.2019 09:14
  • Etkinlik : 05.04.2019

İstanbul Barosu 141 Yaşında!

5 Nisan Avukatlar Günü ve Baromuzun 141. Kuruluş Yıldönümünde düzenlenen törenle mesleklerinde 35, 30, 25 yılını dolduran meslektaşlarımız plaketle onurlandırıldı.

Meslekte 35 yılını dolduran 261, 30 yılını dolduran 576,  25 yılını dolduran 518 avukat olmak üzere hak eden toplam 1355 meslektaşımıza plaketleri, 05-07 Nisan 2016 Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri baromuz merkez bina konferans salonunda törenle sunuldu.

5 Nisan Avukatlar Günü ve İstanbul Barosunun Kuruluş yıldönümü dolayısıyla baro başkanlığınca 5 Nisan Cuma günü saat 19.00’da baromuzun Kanlıca semtindeki sosyal tesisi Baro Bahçe’de bir kokteyl verildi. Baromuzun Seyyah adlı hafif müzik grubu da aynı gün aynı yerde bir konser verdi.

Plaket töreni 5 Nisan 2019 Cuma günü saat 14.00’da İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Burcu Aslan’ın Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve yitirdiğimiz meslektaşlarımız için saygı duruşu ve İstiklal Marşı davetiyle başladı.

Törenin açılış konuşmasını İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu yaptı.

İstanbul Barosunun 141. Kuruluş yıldönümünde salonda bulunan avukatların ‘Avukatlar Günü’nü kutlayan Başkan Durakoğlu, meslektaşlarımızın mesleklerinde 35, 30 ve 25 yıllarını geride bıraktıklarını, bunca yıl avukatlık yapmış olmanın başka ülkelerdeki avukatlıklardan çok farklı olduğunu söyledi.

Durakoğlu, bunca yıl geriye doğru değerlendirildiğinde, yaşanan konjonktür, avukatlık yapılan dönemlerin özellikleri, onların yaptıklarının sadece bir avukatlık olmadığını anlatmaya yeter düzeyde yaşanmışlıklar olduğunu bildirdi.

Bu ülkede avukatlığın sadece bir avukatlık olmadığının altını çizen Durakoğlu, avukatı, hak ve adalet kavramından kaynaklanan ve pek çok olguyu yaşama geçirmek adına verdiği mücadelenin sadece duruşma salonlarıyla sınırlı kalmadığını belirtti.

Son dönemlerde biçim değiştiren avukatlığın 25, 30, 35 yıl önce avukatlığa başlamış olanların biriktirdiği değerlerle çatıştığını görmenin üzüntüsünü bugün daha iyi anladığını kaydeden Durakoğlu, “Size samimiyetle ifade etmek istiyorum ki bugün İstanbul Barosu, 25, 30, 35 yılını geride bırakmış olan insanların avukatlığa atfettikleri o kutsal değerleri büyük bir özenle ve saygıyla saklamaktadır. Bunu hiçbir siyasal anlayışa sığınmadan sadece erdemlilik üzerine, avukatlığın ifade ettiği dürüstlük üzerine, onun sahip olduğu vicdan duygusu üzerine sererek anlatmaya çalışıyorum. Emin olmalısınız ki İstanbul Barosu sizin ürettiğiniz değerleri özenle taşımaktadır” dedi.

Durakoğlu, İstanbul Barosu bugün, avukatların ve çalışanlarının ötesinde, eğer gerçekten bütün yurttaşların adaletini aradığı bir pusulanın gösterdiği yer olabilmişse, bunda meslek ustalarımızın önemli katkısı olduğunu vurguladı.

Mehmet Durakoğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Son cümlemi büyük bir içtenliğimle ifade etmek istiyorum. Lütfen bu cümlemi 25, 30 ve 35. Yıl plaketlerini almak üzere buraya gelenlere bir baro başkanının tören gereği sarf ettiği bir ifade olarak algılamayın lütfen. Biz size biraz sonra bir ödül vereceğiz ama yürekten ve inanarak söylüyorum ki asıl siz bizim için ödülsünüz.”

Başkanın konuşmasından sonra plaket alacak meslektaşlarımız cüppe giyerek teker teker sahneye davet edildi ve kendisine plaketi sunuldu. Plaket sunuş anı ve onar kişilik gruplar fotoğrafla ebedileştirildi.

Meslekte 25 Yılını Dolduran Avukatlar için tıklayınız.

Meslekte 30 Yılını Dolduran Avukatlar için tıklayınız.

Meslekte 35 Yılını Dolduran Avukatlar için tıklayınız.