• Son Güncelleme : 04.12.2018 15:37
  • Haber Giriş : 05.12.2018 12:31
  • Etkinlik : 03.12.2018

Sem Yeni Eğitim Dönemi Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, 03 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 13.00’da düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Gülseren Aytaş’ın sunumundan sonra İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve SEM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu, uygulanacak staj eğitimi programı hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Eğitim programının her gün dört saat, haftada beş gün, iki ayda 60 saat olarak uygulandığını belirten Naipoğlu, staj eğitiminin üç aşamada kurgulandığını, bunun birinci aşamasının 60 saatlik ders programı olduğunu, ikinci aşamasında kurgusal dava sürecinin yer aldığını, üçüncü aşamada ise Adli Yardım nöbeti tutulduğunu anlattı. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra ruhsat almak için gerekli olan belgelerden sayılan Staj Eğitimini Bitirme Belgesini almaya hak kazanıldığını hatırlatan Sinan Naipoğlu, eğitim aşamasında Avukatlık Staj Yönetmeliği hükümlerine göre stajyerlerin hak ve yükümlülükleri, avukatlık hukuku ve usul hukukunun önem kazandığını vurguladı.

Açılış dersinde SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Seyit Usta, konuştu. Avukatlık mesleğinin insanların toplu olarak yaşamaya başlamalarından itibaren en önemli mesleklerden bir olduğunu, avukatların vatandaşın sesi ve nefesi olduğunu belirten Usta, toplumların yönetim kademelerinin de genellikle avukatlardan oluştuğunu, avukatların toplumu yönlendirene kişiler olduklarını vurguladı. Usta’nın konuşmasının satır başları şöyle:

“Toplumu yönetme düzeyine erişmiş bu düzeydeki bir avukatın çok fazla bilgi sahibi olması lazımdır. Bunun için de çok okuması lazım. Sadece hukuk kitapları değil, genel kültüre dayalı kitaplar okuması lazım.”

“İyi, etkili bir dilekçe yazabilmek için Türkçeyi tüm kurallarıyla iyi bilmek lazım. Bilgi kaynağınız internet olmasın, orada çok yalan yanlış bilgiler de oluyor. Asıl bilgi kaynağınız kitaplar olmalı.”

“Teknoloji insanları tembelleştiriyor. Onun için yazmaya, çizmeye bıkmadan usanmadan devam etmelisiniz. Kes-yapıştır kolaycılığına sapmayın, buna itibar etmeyin.”

“Avukatın meslekte başarısı için yargının da bağımsız olması gerekir. Yargı bağımsız olduğu gibi avukatın da özgür olması gerekir. Eğer yargı bağımsız değilse, avukatların yargının bağımsızlığı için mücadele vermesi gerekir.”

Açılış dersinin tamamlanmasından sonra derslere devam için Staj Eğitim Merkezine geçildi.