• Son Güncelleme : 07.12.2018 10:15
  • Haber Giriş : 04.12.2018 10:36
  • Etkinlik : 30.11.2018

Amsterdam Barosu Başkanı Henrichs Başkan Durakoğlu’nu Ziyaret Etti

Amsterdam Barosu Başkanı E. J. Henrichs, Avukatlar İçin Avukatlar Örgütü (Lawyers for Lawyers) Üyesi Irma van den Berg ve Hollandalı avukatlardan oluşan bir heyet, 30 Kasım 2018 Cuma günü 13.00’te  İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ile görüştüler.

29 Kasım 2018 tarihinde Ankara’da, yargı çevresinden geniş katılım ile gerçekleşen Yargı Stratejisi Reform Toplantısı’nda ele alınan temel konu başlıklarını heyete aktaran Başkan Durakoğlu, Türkiye’de avukatlık mesleğinin sorunlarının çözülmesi ve kalitenin arttırılması için getirdikleri çözüm önerileri ile toplantı boyunca yapılan ihtiyaç analizine ilişkin detayları heyet ile paylaştı, avukatlığa kabul için avukatlık sınavı getirilmesi gerekliliğinin özellikle altını çizdi.

Durakoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL uygulamasının sonucunda yaşanan savunma ve insan hakkı ihlallerine değindi, masumiyet karinesi, adil yargılama hakkı, adalet erişim ve savunma hakkının hayati önemine vurgu yaptı. Türkiye’de OHAL’in olağanlaştırıldığını, KHK’ların ise yasalaştığını ifade eden Başkan Durakoğlu, KHK’lar ile getirilen düzenlemelerin, bunların avukatlar üzerine yansımalarının hiçbir şekilde meşru kılınamayacağını, hukukun askıya alınamayacağını belirtti, bu süreçte yürüttükleri “avukatlık faaliyeti” nedeniyle hak ihlaline uğrayan meslektaşlarının her zaman yanında olduklarını söyledi.