Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 13.11.2018 09:02
  • Etkinlik : 09.11.2018

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali sekizinci yılına ulaştı. Festival, 9-15 Kasım tarihlerinde hem akademik hem de film programıyla devam ediyor.

Adaletin sağlaması, toplumda güçlü hukuk bilinci olmasına bağlı olup, bilim ve sanat buna katkı sunmalı ki adaletin toplumun her kesimine ulaşması sağlanabilsin. Bu noktada, fakülteye adım attığımız ilk günden itibaren birer adalet temsilcisi olarak toplumda model olacak bir görevi üstlenmiş bulunmaktayız. Birer adalet temsilcisi olarak adalet kavramını sadece dava dosyalarında değil, toplumda savunabilmek adına bakış açımıza çok yönlülük kazandırmak ve kendimizi bu konuda her konuda geliştirmek zorundayız.

Bu sene sekizincisi düzenlenen festivalde, adalet temalı onlarca filmi sizlerin izleyişine sunmak arzusundayız. Hukuk bilimi ile sanatı birleştirerek, olayları farklı yönleriyle irdeleyebilme yeteneğinize bir ölçüde de olsa katkı sağlayabilmek ve adalet kavramının önemine dikkat çekebilmek bizlerin de akademik anlamda görevimizin gereğini yerine getirmek anlamına gelecektir.

Birçok açıdan özgün bir bilim, kültür ve sanat seçkisi olan festivale, bakış açımızın gelişimine destek olacağına inandığımız filmleri seyretmeye ve birlikte davet ediyoruz. Akademik programa katılım ücretsizdir.

Festival akademik programı, İstanbul Üniversitesi (Beyazıt) Rektörlük Binası Doktora Salonunda; film gösterimleri ise Beyoğlu Atlas ve Kadıköy Sinemalarında yapılacak. Film festivali hakkındaki gelişmeleri akıllı telefonunuzdan, “ICAPFF” uygulamasını indirerek takip edebilirsiniz.

Film ve akademik program hakkında ayrıntılı bilgiler için: http://www.icapff.com/tr/ana-sayfa

Biletinizi bugünden alabilirsiniz: http://www.biletix.com/film-grup/172990900/TURKIYE/tr