• Son Güncelleme : 06.11.2018 08:45
  • Haber Giriş : 05.11.2018 17:29
  • Etkinlik : 05.11.2018

Sem Yeni Dönem Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, 5 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 13.00’da düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılış dersinden önce İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu, uygulanacak staj eğitimi programı hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Açılış dersini veren SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Seyit Usta, genç meslektaşlarına bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Avukatlık mesleğinde zamanın önemine vurgu yapan Usta, başarılı bir avukatlık için zamanı iyi kullanmak gerektiğini söyledi.

Tarih boyunca çok önemli iki meslek bulunduğunu, bunlardan birini hekimlik diğerinin ise avukatlık olduğunun altını çizen Seyit Usta şöyle konuştu: “Hekime sağlığınız açısından canınızı teslim edersiniz, avukatlık mesleğine ise hem canınızı, hem malınızı teslim edersiniz. Avukatlar olarak büyük bir sorumluluk altındayız. O nedenle mesleğinizi çok iyi yapmanız gerekiyor. Çok iyi yapabilmeniz için de sürekli olarak okumanız, bilgi dağarcığınızı genişletmeniz gerekiyor. Sadece hukuk bilgileri ile değil, her alanda edindiğiniz bilgilerle donanımlı olmanız gerekiyor. Çünkü kendinize, topluma ve insanlığa hizmet etme borcunuz var”.

Teknolojinin bilgi ile bütünleştiğinde yenilemeyecek güçlük bulunmadığını belirten Usta,  “Eğer bilgili değilseniz teknoloji sizi teslim alır, yutar” dedi.

Usta, mesleğin onurla yerine getirilebilmesi için yargının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini, yargı tarafsız ve bağımsız değilse hukukçulara düşen başlıca görev bunun mücadelesini yapmak olduğunu bildirdi.

Açılış dersinin tamamlanmasından sonra derslere devam için Staj Eğitim Merkezine geçildi.