• Son Güncelleme : 03.05.2018 08:30
  • Haber Giriş : 08.05.2018 16:51
  • Etkinlik : 04.05.2018

Kadın Hakları ve Aile İçi Şiddet Konulu Sertifika Programı Devam Ediyor

Adli Yardım Merkezimizden görev alan meslektaşlarımızın, özellikle “kadının aile hukukundan doğan ve şiddet içeren talepleri” konusunda açılan davalarda, başvuru tarihinden başlayarak alınması gereken tedbirler ve savunma teknikleri açısından bilgilendirilmeleri amacıyla İstanbul Barosu Yönetim Kurulu kararıyla Kadın Hakları Merkezince verilmekte olan eğitim seminerleri devam ediyor.

Eğitim seminerine katıldığına ilişkin sertifikası bulunmayan meslektaşlarımızın, kadınların aile hukukundan kaynaklanan adli yardım istemlerinde (Boşanma, 6284 sayılı kanun gereğince tedbir) görev alabilmeleri mümkün olamayacaktır. (Daha önce bu seminerlerden geçmiş olan meslektaşlarımızın yeni dönem seminer çalışmalarına katılma zorunluluğu bulunmamaktadır).

Sertifika programı, 04-05 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul Barosu Merkez Bina Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Program sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Programda ele alınan konular ve konuşmacıları şöyle:

4 MAYIS 2018, CUMA

MK. Mal Rejimleri

Prof. Dr. Şükran Şıpka - Altınbaş Üniversitesi Medeni Hukuk Öğretim Üyesi

Uluslararası Sözleşmeler Çerçevesinde Toplumsal Cinsiyet

Av. Aydeniz Alisbah Tuskan - İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi / Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi İle İlgili 6284 Sayılı Yeni Yasa

Av. Hale Akgün - İstanbul Barosu Kadın Hakları Başkanı

Adli Yardım Bürosunun İşleyişi - İşleyiş Hakkında Soru ve Önerilerin Değerlendirilmesi

Av. Aylin Moralıoğlu - İstanbul Barosu Adli Yardım Bürosu Sorumlu Avukatı

Şiddet Mağdurları ile Görüşme Teknikleri

Psikolog Neşe Yüksel-İstanbul Aile Mahkemeleri