• Son Güncelleme : 10.06.2016 14:55
  • Haber Giriş : 06.06.2016 17:16
  • Etkinlik : 06.06.2016

İş Hukukuna İlişkin Sorunlar Ve Çözüm Önerileri

İstanbul Barosu ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesince her yıl düzenlenen ‘İş Hukuku’ toplantılarının yirmi birincisi 03-04 Haziran 2016 Cuma ve Cumartesi günleri Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan salonunda yapıldı.

Sempozyumun ilk gününde açılışta konuşan İstanbul Barosu İstanbul Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Halil Ormanoğlu, İstanbul Barosu ile Galatasaray Üniversitesinin geçmişte pek çok alanda birlikte çalışmalar yaptıklarını, bunların bir yenisinin daha bugün gelenekselleşmiş İş Hukuku Sempozyumuyla gerçekleştirileceğini bildirdi.

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Engin de konuşmasında,

İş hukukunda son zamanlarda çok hızlı değişiklikler olduğunu, bu değişikliklerin neler getireceğini bilmekte zorlandığını, sonuçta ‘dinamizm iyidir’ diye düşündüğünü söyledi. Engin, bu dinamizmin sonuçlarının nereye varacağını öngörmeye çalışacağımız toplantımızın yine geçmişte olduğu gibi aydınlatıcı ve bilgi birikimimizi artıcı olmasını dilediğini bildirdi.

Açılış konuşmalarından sonra Sempozyuma geçildi. İki gün serecek Sempozyumun ilk oturumunu Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Tuncay yönetti. Bu oturumda Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talat Canbolat ‘İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı’nın Değerlendirilmesi’ konulu bir bildiri sundu.

İkinci oturumu İstanbul Barosundan Av. Abdi Pesok yönetti. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercüment Özkaraca ‘Özel İstihdam Büroları Kanun Tasarısının değerlendirilmesi konulu bir sunum gerçekleştirdi.

İkinci gün ilk oturumu Doğuş Üniversitesinden Prof. Dr. Ömer Eyrenci yönetti. Bu oturumda Yrd. Doç. Dr. Sezgi Öktem Songu, ‘İşçinin ifade Özgürlüğü’ konusunu ele aldı.

Sempozyumun son oturumunu İstanbul Barosundan Av. Hasan Erdem yönetti. Bu oturumda, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. İlke Gürsel ‘İşçinin kişisel verilerinin korunması’ konusu üzerinde durdu.

Oturum sonlarında soru-cevap bölümü uygulandı.