• Son Güncelleme : 13.06.2016 09:10
  • Haber Giriş : 06.06.2016 16:56
  • Etkinlik : 06.06.2016

Kurgusal Dava Yarışması'nda Bölge Şampiyonu Olan İstanbul Barosu Takımı Onurlandırıldı

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından stajyer avukatlar arasında düzenlenen 2016 yılı Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması'nın ilk aşaması olan bölge elemelerinde birinci olan İstanbul Barosu takımı 02 Haziran 2016 Perşembe günü baro başkanlığınca plaketle onurlandırıldı.

Başkanlıkta düzenlenen törende, İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, İstanbul Barosu takımında yer alan stajyer avukatlar Merve Akar, Kübra Şenoğlu, N. Bikem Vural, Mehmet Zengin ile takım çalıştırıcısı Av. Aykut Ersan’ı kazandıkları başarıdan ötürü kutladı ve baro adına kendilerine teşekkür etti. Törende, Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu, Genel Sekreter Av. Hüseyin Özbek, Sayman Üye Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Necmi Şimşek, Av. Sevgi Barutçu, Av. Şahin Erol, Av. Süreyya Turan, Av. Cengiz Yaka, Av. Prof. Dr. Serap Keskin Kiziroğlu, Av. Hasan Kılıç, SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Muazzez Yılmaz, Yürütme Kurulu Üyeleri Av. Cengiz Abbasgil, Av. Seyit Usta, Av. Sinan Naipoğlu ve Av. Elif Görgülü de hazır bulundu.

Kurgusal Dava yarışması, 50 baronun katılımıyla 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde, yedi coğrafi bölgede eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Marmara Bölgesi elemeleri Edirne Barosu’nun ev sahipliğinde; Balıkesir, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova barolarının takımlarının katılımıyla gerçekleşti. Stajyer Avukatlar Kübra Şenoğlu, Mehmet Zengin, Merve Akar ve N. Bikem Vural’dan oluşan ve SEM eğitmenlerinden Av. Aykut Ersan’ın çalıştırıcılığını yaptığı İstanbul Barosu takımı iki gün süren karşılaşmalar sonucunda Marmara Bölgesi birinciliğini elde etti.

Yarışmada stajyer avukatlar;  Doç. Dr. Gülsün Aygörmez (Gediz Üni. Hukuk Fakültesi), Kemal Karacan (Yargıtay Ceza Dairesi Onursal Üyesi) ve Av. Necat Anıl’dan (Samsun Barosu) oluşan yargıçlar jürisi önünde iddia ve savunma makamlarını temsilen yarıştılar.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Necmi Şimşek ve Av. Prof. Dr. Serap Keskin Kiziroğlu ile SEM Yürütme Başkanı Av. Muazzez Yılmaz’ın yarışma boyunca eşlik ettiği İstanbul Barosu takımı 24-25 Eylül 2016 tarihlerinde Ankara’da yapılacak yarışma finalinde Türkiye derecesi için yarışacak.