Avukat Girişi:  Kullanıcı Adı: Şifre:

Stajyer Avukat Girişi «
Şifremi Unuttum «
Üye Ol «

ANASAYFA | BARO LEVHASI | ETKİNLİK TAKVİMİ | HABERLER | BARONET | BİLGİ HAVUZU | İLETİŞİM | ENGLISH
 Tarihçe

İSTANBUL BAROSU

ALMANYA VİZE İŞLEMLERİ

Almanya (Schengener) Vize için gerekli evraklar

1. Vergi levhasının fotokopisi-Bağkur dökümü, sigortalı çalışıyorsanız işe giriş bildirgesi(İmzalı ve Kaşeli) ve SGK dökümü, Maaş bordrosu, İş Yerinden İzin Yazısı

2. Barodan Alman Konsolosluğuna hitaben faaliyet belgesi.

3. 2 adet Fotoğraf  Biometrik Fotoğraf (Son 6ay içinde çekilmiş)  ÖNEMLİ

4. 85.-Euro

5. Form eksiksiz bir şekilde dolduruluyor. Pasaportun resimli sayfasından 1 adet fotokopi

6. Seyahat Sağlık Sigortası (-Kalacağınız süre kadar.-Tüm Schengener Ülkeleri için geçerli olmalı.-Acil tıbbi müdahale ve hastanede acil yatılı tedavi içermeli.-Teminat limiti en az 30.000 Euro olmalıdır.) (Kaşeli ve İmzalı)

7. Banka hesabı, Tapu fotokopisi.

8. Uçak Rezervasyonu

9. Otel Rezervasyonu

10. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği(Sadece Nüfus Müdürlüğü'nden)

Ek: Eş olan kişi Avukat değil ise evlilik cüzdanının fotokopisi, öğrenci çocuklar için ise öğrenim belgesi gerekmektedir. Avukat olan eş tarafından Almanya Başkonsolosluğu' na dilekçe.(Eş ve çocuklar için taahhüt yazısı)

Noterden; çocuklara anne baba tarafından muvafakatname çıkartılması.

Almanya vize başvuru formunu indirmek için tıklayınız.

Vekaletname için tıklayınız.

Bu belgeler hazırlandıktan sonra evrakları bize teslim edebilirsiniz. Artık başvurular Almanya Konsolosluğu’na verilmiyor. Konsolosluk işleri İDATA tura verdi. Buraya yapılan başvurular öncesi randevu almak gerekiyor. Tüm evraklar hazırlanarak, randevu günü İDATA’ya teslim ediliyor. Eğer başvurucu daha öncesinde Konsolosluğa parmak izi vermemiş ise randevuya bizimle beraber gelerek parmak izi veriyor. Sonrasında biz başvuruyu takip ediyoruz. Pasaport Konsolosluktan İDATA’ya geldiğinde gidip teslim alıyoruz. Sonrasında Avukatı arayarak pasaportunuz hazır bizden alabilirsiniz diyerek işlemi sonlandırıyoruz.
Bir ikinci yol kişi tüm bu belgeleri hazırlayarak, İDATA’dan randevu alarak şahsen başvuru yapabilir.

IDATA : www.idata.com.tr

TBB İcratek

Litai Otel

AİDAT İŞLEMLERİ
KREDİ KARTI AİDAT ÖDEME FORMU formlarının doldurularak Baro Muhasebe Servisinin 0212 245 63 52 nolu faksına gönderilmesi gerekmektedir);             Aidat ödemelerinizi Vakıfbank İstanbul Adalet Sarayı Şubesi TR51 0001 5001 5800 7286 2874 96 nolu hesaba yapabilirsiniz.

ÇAĞLAYAN ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile 1.bodrum katta yer alan Baro Merkezinde yapabilirsiniz.(-1 Kat/C1 Blok)

ANADOLU ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile E Blok zemin katta yer alan Baro Merkezinde yapabilirsiniz.

BAKIRKÖY ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile 1.kat 155 nolu odada yapabilirsiniz.

Şahkulu Mahallesi, Serdar-I Ekrem Sokak, No:7 Galata-Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 251 63 25  -  Fax: +90 (212) 293 89 60  -  E-Posta: baro@istanbulbarosu.org.tr