Avukat Girişi:  Kullanıcı Adı: Şifre:

Stajyer Avukat Girişi «
Şifremi Unuttum «
Üye Ol «

ANASAYFA | BARO LEVHASI | ETKİNLİK TAKVİMİ | HABERLER | BARONET | BİLGİ HAVUZU | İLETİŞİM | ENGLISH
 Tarihçe
 UYAP Faaliyetlerimiz
 Yararlı Bilgiler

Alexa Toolbar
UYAP ( Ulusal Yargı Ağı Projesi ) Faaliyetlerimiz:

UYAP Sistemine kayıt olmak için İstanbul Barosu'nda kayıtlı avukat olmanız yeterlidir.

Mahkeme kalemleri ve tevzi bürolarından kontrol ettirdiğinizde UYAP kaydınız çıkmıyorsa, yada adres değişikliğiniz olduysa bilgilerinizi BARONET 'ten yada baroya dilekçe vererek güncelledikten sonra İstanbul Barosu Bilgi İşlem Servisi'ne 0212 251 63 25'den Dahili: 169-174-204 telefonla, 0212 2519750 nolu faxla ya da  info@istanbulbarosu.org.tr adresine e-maille Bilgi İşlem Servisi’ne bildirebilirsiniz.

Avukat Portal Hakkında Bilgi Almak İçin yada Avukat Portala giriş yapıldıktan sonra, sistemin kullanılması aşamasında; dosya içeriğinin görülememesi, dava açılamaması, evrak gönderilememesi vs. için karşılaştığınız sorunlar ve önerileriniz için uyapportal@adalet.gov.tr  adresine mail gönderebilir ve aşağıdaki telefonlardan yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Avukat Portal Yardım Masası Telefonları: 0 312 293 21 00(dahili, önce 5 sonra 2)

Elektronik İmza sağlayan hizmet sağlayıcılar:

Portala giriş yapmakta sorun yaşıyorsanız ve/veya Portal'a giriş yaptıktan sonra sayfalar açılmıyorsa , lütfen farklı bir internet tarayıcısı (Google Crome, Mozilla Firefox) kullanarak portala giriş yapmayı deneyiniz. Ayrıca bilgisayarınızda bulunan mevcut tüm java sürümlerini kaldırmanız ve java 6 update 37 sürümünü kurmanız gerekmektedir.

Java kurulumu için tıklayınız.

Java geçmişini temizlemek için tıklayınız.

E-imza ile giriş için izlenecek adımlar için tıklayınız.

Uyap Avukat Portalına Giriş

Uyap Avukat Portal Eğitimi

Avukat Portalı'na evrak gönderebilmek için gerekli Uyap Döküman Editörü programı

(Not: Döküman editörünü kullanabilmek için önce yukarıdaki java programını kurmanız,

daha sonra döküman editörü programınızı kurmanız gerekmektedir.)

E-imza, evrak takibi, evrak imzalama ve mahkemeye gönderme işlemi için zorunludur. https://avukat.uyap.gov.tr/index.html adresinden avukat portala giriş yaparak, tüm mahkeme işlemlerinizi online olarak yapabilirsiniz..

Adalet Bakanlığı
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Katma Değerli Servisler Şube Müdürlüğü
Yardım Masası İletişim Bilgileri

Telefon : 0 (312) 293 21 00 /5 -2-1
          Faks : 0(312) 293 22 22 - 0 (505) 204 14 41
eposta : avukat@adalet.gov.tr

Uyap2 e-takip programı yükleme dosyaları :

Java platformu

Uyap2 e-takip programı

Uyap evrak editörü

*Programı bilgisayarınıza başarı ile kurabilmeniz için önce java platformunu daha sonra Uyap2 e-takip programını kurmanız gerekmektedir.

Baromuzca hazırlanan uyap eğitim dökümanları:

Uyap eğitim kitapçığı

İcra Daireleri İçin UYAP E-Takip Hazırlama Eğitimi

Önemli Duyuru

Adalet Bakanlığının 17 Temmuz 2008 tarihinde internet sayfalarından yaptığı duyuruya göre; 17.07.2008 tarihinden itibaren UYAP Avukat Bilgi Sistemine yapılacak bağlantılarda kimlik doğrulaması "Güvenli Elektronik İmza" ile yapılmaya başlanmıştır.Ayrıca Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından daha önce üretilmiş ve barolar tarafından sahibine ulaştırılmış Erişim Sertifikalan ile de sisteme erişim devam etmektedir. Ancak sertifikaların geçerlilik süresi (Geçerlilik süresi üretim tarihi itibariyle 1 yıl 'dır) sonuna kadar kullanılması mümkün olup sertifikaların kullanım süresi dolduğunda bu hizmetten faydalanmaya devam edebilmek için Güvenli Elektronik İmza alınması gerekecektir,

UYAP Avukat Bilgi Sistemi hizmetinden faydalanmak isteyen avukatların Sisteme güvenli bir şekilde bağlantı yapabilmeleri için Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından üretilen ve barolar aracılığı ile dağıtılan Erişim Sertifikalarının üretilmesine ve dağıtılmasına 31.07.2008 tarihinden itibaren son verilmiştir. Bu nedenle UYAP Avukat Bilgi Sisteminden faydalanmak üzere Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesine henüz başvurmamış Avukatlar UYAP Avukat Bilgi Sisteminden faydalanmaya başlayabilmeleri için Güvenli Elektronik imza almaları gerekmektedir,

Ayrıca, Güvenli Elektronik İmza İle kimlik doğrulaması uygulamasının başladığı 17.07.2008 tarihinden sonra Avukatların Avukat Bilgi Sistemi üzerinden dosyalarına erişebilmeleri için UYAP Bilgi Sisteminde T.C. Kimlik Numaralarının bulunması zorunlu olacağından,Avukatlarca Adalet Komisyonlarına Barodan alacakları onaylı yazı ile veya güncelleme yetkisi olan baro görevlilerine başvurarak UYAP Bilgi Sistemindeki T.C. Kimlik No bilgilerinin güncellenmesini sağlamaları gerekmektedir.

Elektronik İmza ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda linklerden ulaşabilirsiniz:

CMK Asistan

ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ

Cocuk Platformu

AİDAT İŞLEMLERİ
KREDİ KARTI AİDAT ÖDEME FORMU formlarının doldurularak Baro Muhasebe Servisinin 0212 245 63 52 nolu faksına gönderilmesi gerekmektedir);             Aidat ödemelerinizi Vakıfbank İstanbul Adalet Sarayı Şubesi TR50 0001 5001 5800 7301 2356 02 nolu hesaba yapabilirsiniz.

ÇAĞLAYAN ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile 1.bodrum katta yer alan Baro Merkezinde yapabilirsiniz.(-1 Kat/C1 Blok)

BAKIRKÖY ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi Perşembe günleri 09:00-14:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile Zemin kat bilgisayar odasında yapabilirsiniz.

Şahkulu Mahallesi, Serdar-I Ekrem Sokak, No:7 Galata-Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 251 63 25  -  Fax: +90 (212) 293 89 60  -  E-Posta: baro@istanbulbarosu.org.tr