Avukat Girişi:  Kullanıcı Adı: Şifre:

Stajyer Avukat Girişi «
Şifremi Unuttum «
Üye Ol «

ANASAYFA | BARO LEVHASI | ETKİNLİK TAKVİMİ | HABERLER | BARONET | BİLGİ HAVUZU | İLETİŞİM | ENGLISH
 Tarihçe

Son Güncelleme: 03.04.2013 11:36:47
Etkinlik Tarihi: 28.03.2013 17:30

MARSİLYA BAROSU BAŞKANI’NIN İSTANBUL BAROSU’NA DESTEK ZİYARETİ

Marsilya Barosu Başkanı Erick Campana ve Marsilya Barosu Eski Başkanı Dominique Mattei, 28 Mart 2013 Perşembe günü saat 17.30’da İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç Dr. Ümit Kocasakal ile görüştüler.

Avukatların yargılandığı KCK davasının 28 Mart duruşmasını izlemek üzere İstanbul’a gelen Campana ve Mattei, görüşmede Başkan Kocasakal’dan İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında açılan davaya ilişkin bilgi aldılar. Kocasakal, 2010 referandumu sonrası HSYK’nın yapısında gidilen değişiklik ile yargının ve mahkemelerin bağımsızlığının tamamen ortadan kaldırıldığını ifade ederek, özel yetkili mahkemelerde savunma hakkının ihlal edildiğini, avukatlara söz hakkı verilmediğini ve avukatların cübbe bırakmak zorunda kaldıklarını belirtti. Kocasakal, aynı mahkemelerde avukatlara söz hakkı verilmezken, gizli tanıkların ise saatlerce dinlendiğini belirterek, “Türkiye’de bir gizli tanık terörü yaşanmaktadır” dedi. Savunma hakkı ihlalleri karşısında, Balyoz davasının görüldüğü 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nden, adil bir yargılama yapılması, savunma hakkının kısıtlanmaması, meslek onuruna saygı gösterilmesi yönündeki talepleri nedeni ile haklarında dava açıldığını belirten Kocasakal, savunma hakkını sonuna kadar savunacaklarını kaydederek, 17 Mayıs’ta yargılanacak olanın Baro yöneticileri değil, yargının bizzat kendisi olacağını sözlerine ekledi.

Campana ve Mattei, Kocasakal’ı savunma hakkının savunulması mücadelesindeki kararlılığından ötürü  tebrik ettiler ve Marsilya Barosu’nun bu mücadelede İstanbul Barosu’nun yanında olacağını belirterek destek mesajı verdiler.

Kocasakal, Campana ve Mattei’ye ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, kendilerine İstanbul Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında açılan davaya giden süreç ile ilgili belgeleri ve 17 Mart’ta gerçekleşen İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurulu’nun sonuç bildirgesini içeren bir dosyayı takdim etti.

Arkadaşıma Gönder Yazıcıya Gönder

ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ

Cocuk Platformu

AİDAT İŞLEMLERİ
KREDİ KARTI AİDAT ÖDEME FORMU formlarının doldurularak Baro Muhasebe Servisinin 0212 245 63 52 nolu faksına gönderilmesi gerekmektedir);             Aidat ödemelerinizi Vakıfbank İstanbul Adalet Sarayı Şubesi TR50 0001 5001 5800 7301 2356 02 nolu hesaba yapabilirsiniz.

ÇAĞLAYAN ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile 1.bodrum katta yer alan Baro Merkezinde yapabilirsiniz.(-1 Kat/C1 Blok)

BAKIRKÖY ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi Perşembe günleri 09:00-14:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile Zemin kat bilgisayar odasında yapabilirsiniz.

Şahkulu Mahallesi, Serdar-I Ekrem Sokak, No:7 Galata-Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 251 63 25  -  Fax: +90 (212) 293 89 60  -  E-Posta: baro@istanbulbarosu.org.tr