Avukat Girişi:  Kullanıcı Adı: Şifre:

Stajyer Avukat Girişi «
Şifremi Unuttum «
Üye Ol «

ANASAYFA | BARO LEVHASI | ETKİNLİK TAKVİMİ | HABERLER | BARONET | BİLGİ HAVUZU | İLETİŞİM | ENGLISH
 Tarihçe
 UYAP Faaliyetlerimiz
 Yararlı Bilgiler

Alexa Toolbar
İSTANBUL BAROSU DIŞ İLİŞKİLER MERKEZİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘’INTERNATIONAL FINANCE CORPORATION’’ KONULU TOPLANTI Haber » Güncel
Son Güncelleme: 10.05.2012 18:23:19
Etkinlik Tarihi: 09.05.2012

İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi’nce düzenlenen “International Finance Corporation [Uluslararası Finans Kurumu]” konulu panel, 9 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 19.30-21.00 arasında İstanbul Barosu Orhan Adli Apaydın Konferans Salonu’nda yapıldı.

İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Elif Sevüktekin tarafından sunulan toplantı İngilizce olarak gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. A. Metin Uracin ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Güney Avrupa ve Türkiye Altyapı ve Doğal Kaynaklar Müdürü Martin Spicer’ın yaptığı panel, tek oturumda gerçekleşti.

Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. Uracin yaptığı kısa açılış konuşmasında İstanbul Barosu’nun tarihi ve güncel  durumu hakkında bilgiler verdikten sonra, bilgiye ulaşmanın öneminden söz ederek, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi’nin  uluslararası alanda tayin edici kararlar alan aktörlerin tanınması, rol ve etkilerinin her alanda olduğu gibi hukuk alanında da net ve açık olarak anlaşılması için bu tür toplantılara devam edeceğini belirtti. Uracin konuşmasının devamının zaman tasarrufu nedeniyle toplantıda katılımcılara dağıtılan metinlerde olduğunu belirterek konuşmasına son verdi.

Uracin, yazılı metinde, “Uluslararası aktörlerin, iklimin ( Climate), üretime katılmış kadın ile erkek eşitliğinin yapısal durumunun  (Gender), derin yoksulluk ve çatışma sarmalına düşmüş alanlarda ihtilaf sonrası kriz çözümlerinin (Post-Conflict Crisis Resolution) , iyi bir yaşama herkesin ortak edilmesinin koşullarının yaratılması için mücadele eden uluslararası aktörlerin  amaç, gaye, saik, etki ve çözümlerinin bilinmesinin önemini” vurguladı. Uracin, uygulamada, Aşağı Sahara’da çocuk ölümlerine karşı mücadelede, Afrika’da temiz içme suyuna ulaşım projelerinde, Uzak Asya’da gıda güvenliğinde,  su ve sel baskınlarına karşı mücadelede, kuraklığa karşı mücadele ile başlayan “Managing  the unavoidable, avoiding the unmanageble’’ [ Kaçınılmazı yönetebilmek, yönetilemeyenden kaçınmak] mottosuyla hareket eden kurumların ve bu bağlamda  “The World Bank Group’’ un  kamu ve özel sektöre II. Dünya Savaşı akabinde  kurulmuş Türkiye’nin de 1947’den bu yana üyesi olduğu  IBRD (International Bank for Reconstruction and Development), IDA (International Development Association), IFC (International Finance Corporation), MİGA (Multilateral Investment and Guarantee Agency) ve ICSDI (International Centre for  Settlement of Investment Dispute)  gibi grup üye örgütlerinin rol, etki ve yapıları ile hukuki faaliyetlerinin bilinmesinin öneminin altını çizerek toplantının başarılı geçmesi yönünde dileklerini sundu.

İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Işıl Baytok’un oturum başkanlığını yaptığı, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Nil Merve Çelikbaş'ın moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda, IFC Baş Müşaviri Jean-François Dupuy “Dünya Bankası Grubu İçerisinde IFC” konusunu ele aldı. IFC Hukuk Departmanı’ndan Av. Zina Nabulsi de “IFC’nin Türk Finans Sektöründeki Faaliyetleri” konusunda bir tebliğ sundu.

Son bölümü soru-cevap şeklinde geçen toplantıda konuşmacılar, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Ata Alkış’ın MİGA- Multilateral  Investment and Guarantee Agency (Çok Taraflı Yatırım ve Garanti Ajansı ) ve ICSDI – İnternational Center for Settelment of Investment Dispute  (Uluslararası Yatırım İhtilaflarının Çözüm Merkezi) ile ilgili sorularına uzun ve ayrıntılı açıklamalar yaptılar.

Hazırlık çalışmaları  İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Üyeleri   Av. Gizem Dörttepe, Av. Ali Eryılmaz, Av.Murat Ruben, Av. Caner Özcan, Av.İsmail Özer Kavlak, Stj.Av. Özge Kopan, Irmak Ceylan Beşiroğlu ve Begüm Gencer tarafından yürütülen toplantıya  İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av.Burcu Köseoğlu’nun yanı sıra yerli ve yabancı hukukçular katıldı.

Toplantı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Arkadaşıma Gönder Yazıcıya Gönder

TBB İcratek

Litai Otel

AİDAT İŞLEMLERİ
KREDİ KARTI AİDAT ÖDEME FORMU formlarının doldurularak Baro Muhasebe Servisinin 0212 245 63 52 nolu faksına gönderilmesi gerekmektedir);             Aidat ödemelerinizi Vakıfbank İstanbul Adalet Sarayı Şubesi TR51 0001 5001 5800 7286 2874 96 nolu hesaba yapabilirsiniz.

ÇAĞLAYAN ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile 1.bodrum katta yer alan Baro Merkezinde yapabilirsiniz.(-1 Kat/C1 Blok)

ANADOLU ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile E Blok zemin katta yer alan Baro Merkezinde yapabilirsiniz.

BAKIRKÖY ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile 1.kat 155 nolu odada yapabilirsiniz.

Şahkulu Mahallesi, Serdar-I Ekrem Sokak, No:7 Galata-Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 251 63 25  -  Fax: +90 (212) 293 89 60  -  E-Posta: baro@istanbulbarosu.org.tr