Avukat Girişi:  Kullanıcı Adı: Şifre:

Stajyer Avukat Girişi «
Şifremi Unuttum «
Üye Ol «

ANASAYFA | BARO LEVHASI | ETKİNLİK TAKVİMİ | HABERLER | BARONET | BİLGİ HAVUZU | İLETİŞİM | ENGLISH
 Tarihçe
 UYAP Faaliyetlerimiz
 Yararlı Bilgiler

Alexa Toolbar
İSTANBUL BAROSU AVUKATLARI VE HUKUKÇU AKADEMİSYENLER DEMOKRASİ, HUKUK DEVLETİ VE ÖZGÜRLÜKLER İÇİN YÜRÜDÜ Haber » Güncel
Son Güncelleme: 31.03.2011 20:39:31
Etkinlik Tarihi: 22.03.2011

İstanbul Barosu avukatları ve hukukçu akademisyenler, siyasi iktidarın basın özgürlüğünü ortadan kaldırma ve siyasi muhalefeti sindirme girişimlerine, özel yetkili mahkemelerin adil yargılama hakkını ihlal eden hukuk dışı uygulamalarına, savunma hakkı ihlallerine ve polis devletine karşı tepkilerini göstermek ve bu konulardaki kaygıları kamuoyu ile paylaşmak için yürüyüş yaptı.

Yürüyüş saat 13.00’da İstanbul Barosu Merkez binasının önünden başladı. Yürüyüşe İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, önceki baro başkanları, TBB Denetleme ve Disiplin Kurulu Üyeleri, hukukçu akademisyenler, İstanbul Barosu Üyesi avukatlar katıldı.

Önde “Demokrasi, Hukuk Devleti ve Özgürlükler İçin Artık Yeter!” sloganını içeren pankartın arkasında yürüyen katılımcılar yürüyüşü çeşitli sloganlar atarak sürdürdüler.  Yürüyüşte katılımcıların taşıdıkları pankartlar şöyle: “Özgür Basın Susturulamaz”, “Polis Devleti Değil Hukuk Devleti”, “Bağımsız Yargı”, “Adil Yargılanma Hakkı”, “Arabuluculuk Yasasına Hayır!”, “Hukuka Aykırı Telefon Dinlemelerine Hayır!”, “Gözdağına Dönüşen Gözaltına Hayır!”, “Savunma Hakkı Kısıtlanamaz”, “Dokunan Yansa da Dokunacağız”.

Büyük bir olgunluk içinde geçen ve vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu yürüyüş Taksim Cumhuriyet Alanında sona erdi. Burada bir basın açıklaması yapan İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, “Hukuk devleti, demokrasi ve özgürlükler tehdit altındayken kimse bizi susturamaz” dedi.

İfade ve basın özgürlüğü üzerindeki her türlü yasağa ve baskıya derhal son verilmesini isteyen Kocasakal, siyasi iktidarların baskı aracı haline getirilmiş olan, savunmanın hiçe sayıldığı Özel Yetkili Mahkemeler ve özel yargılama usullerinin derhal kaldırılması gerektiğini bildirdi.

Basın açıklamasından sonra Başkan Kocasakal, katılımcılar adına Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Yapılan saygı duruşundan sonra topluluk dağıldı.

Basın Açıklamasının tam metni için TIKLAYINIZ.

İSTANBUL BAROSU AVUKATLARI VE HUKUKÇU AKADEMİSYENLERİN

‘ARTIK YETER’ YÜRÜYÜŞÜ HALKTAN DESTEK GÖRDÜ

İstanbul Barosu avukatları ile akademisyenlerin 22 Mart 2011 Salı günü Saat 13.00’da İstanbul Barosu önünden Taksim Cumhuriyet Alanına yaptıkları ‘Demokrasi, Hukuk Devleti ve Özgürlükler İçin ‘ARTIK YETER’ yürüyüşü halktan destek gördü.

Yürüyüşe gazetelerin yanı sıra televizyon kanalları da geniş yer verdi.

Arkadaşıma Gönder Yazıcıya Gönder

TBB İcratek

Litai Otel

AİDAT İŞLEMLERİ
KREDİ KARTI AİDAT ÖDEME FORMU formlarının doldurularak Baro Muhasebe Servisinin 0212 245 63 52 nolu faksına gönderilmesi gerekmektedir);             Aidat ödemelerinizi Vakıfbank İstanbul Adalet Sarayı Şubesi TR51 0001 5001 5800 7286 2874 96 nolu hesaba yapabilirsiniz.

ÇAĞLAYAN ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile 1.bodrum katta yer alan Baro Merkezinde yapabilirsiniz.(-1 Kat/C1 Blok)

ANADOLU ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile E Blok zemin katta yer alan Baro Merkezinde yapabilirsiniz.

BAKIRKÖY ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile 1.kat 155 nolu odada yapabilirsiniz.

Şahkulu Mahallesi, Serdar-I Ekrem Sokak, No:7 Galata-Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 251 63 25  -  Fax: +90 (212) 293 89 60  -  E-Posta: baro@istanbulbarosu.org.tr