Avukat Girişi:  Kullanıcı Adı: Şifre:

Stajyer Avukat Girişi «
Şifremi Unuttum «
Üye Ol «

ANASAYFA | BARO LEVHASI | ETKİNLİK TAKVİMİ | HABERLER | BARONET | BİLGİ HAVUZU | İLETİŞİM | ENGLISH
 Tarihçe
 UYAP Faaliyetlerimiz
 Yararlı Bilgiler

Alexa Toolbar

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma FonU (SYDF)

Geçici İş Göremezlik, Olağanüstü ve Cenaze Yardımları Esasları Yönerge 1

Sağlık Yardımları Esasları Yönerge-2

DAYANIŞMA AİDATI KARŞILIĞI AVUKATLARIN EŞ VE BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUKLARI ÇOCUKLARI İÇİN TEDAVİ YARDIMI

Kimler yararlanabilir?
Avukat ve çalışmayan avukatın eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarından, adına dayanışma aidatı ödenenler yararlanabilir.

Hangi tedavi işlemleri yardım kapsamındadır?
İstisnalar maddesinde belirtilen az sayıdaki özel durumlar hariç olmak üzere; YATARAK TEDAVİLER ile acil travmatoloji, ayaktan radyoterapi-kemoterapi giderleri (ilaçları hariç), ayaktan acil küçük cerrahi işlemleri, yatarak tedavi sonrası iki aylık süre için ayaktan Fizik tedavi giderleri, taş kırma(ESWL), Acil Ambulans giderleri, protez/tıbbi malzeme giderleri, özel oda giderleri gibi tedavi işlemleri yardım kapsamındadır.

Yatarak tedavi olmasına rağmen yardım kapsamında olmayan işlemler var mıdır?
Yatarak da yapılmış olsa psikiyatri ve psikolog tedavileri, check-up ve sağlık kontrolü işlemleri, diş tedavileri, uyku apnesi tanı ve tedavi işlemleri, estetik cerrahi işlemleri (özel durumlar hariç), obesite tedavisi, doğum, diyaliz giderleri, SGK anlaşması dışı kardiyoloji ve KVC girişimleri, sünnet ile 3 No lu Yönergenin istisnalar bölümünde detaylı olarak belirtilen işlemler yardım kapsamında değildir.

Özel Sağlık Sigortası ile aynı mıdır?
Özel sağlık sigorta sistemleri belli yaş üzeri ile hastalıkları devam etmekte olan üyeleri sisteme almayıp, tamamen sağlıklı bireyleri üye olarak kabul etmek istediği gibi, bunun yanısıra yüksek prim talep etmektedirler. TBB Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu ise, özel koşullarda oluşturulmuş geniş kapsamlı, düşük aidatlı, yaş sınırlaması ve sağlık koşulu aramayan Özel Sağlık Sigortası gibi işleyen bir dayanışma ve yardımlaşma organizasyonudur.

Üyeliğe giriş ile yardımlardan hemen yararlanılabilmekte midir?
Yararlanma hakkı, üyelik başlangıcından 6 ay sonra, burun ve rekonstrüktif girişimler için 1 yıl sonra başlamaktadır.

Nasıl üye olunur?
İnternet üzerinden veya Baro aracılığı ile başvuru yapılabilir. Aidatın ödenmesi ve ıslak imzalı taahhütnamenin Türkiye Barolar Birliği’ne ulaştırılması ile üyelik başlar.
Havale ile yapılacak ödemelerde üye adına düzenlenmiş dekont ile yardımlardan yararlanacakların ad, soyad ve T.C.K.N bilgilerini içeren taahhütnamenin teslimi gerekmektedir.

Aidat tutarları;

1. birey için 140,00 TL/ilk yıl
2. birey için 120,00 TL/ilk yıl
3. ve sonraki bireyler için 100,00 TL/ilk yıl

Üyeliğini sona erdiren tekrar üye olabilir mi?
3 yıllık bekleme süresinin sonunda, arada geçen sürenin dayanışma aidatı toplamını yasal faiziyle birlikte ödeyenler tekrar üye kabul edilir ve yeni üyeler için uygulanan usul ve esaslara tabi olurlar.

TEDAVİ YARDIMLARI LİMİTLER CETVELİ

LİMİTLER: Ödeme Oranı Açıklama
Eş ve bakmakla yükümlü olunan çocuk 120.000-TL/yıl
Tıbbi İşlem Birim Limitleri:
SGK Anlaşmalılarda ödenen fark ücreti SUT yasal farkı 100%
Tüm özel hizmet alımlarında TTB 80%
Sevkli Yurt dışı hizmet alımlarında TTBx2 80% YKK ile

EK YARDIMLAR

Stent 5.000-TL/yıl 80%
Yatak+refakat 400-TL/gün 80%
Tıbbi Malzeme 9.000-TL/yıl 80%
İşitme Cihazı 2.000-TL/3yıl 80%
Tekerlekli Sandalye 2.500-TL/2yıl 100%
Acil Ulaşım 2.000-TL 80%

İnternet üzerinden başvuru için tıklayınız
Taahhütname için
Yönerge 3 için
Tüm yönergelere ulaşmak için

ANLAŞMALI HASTANELER

Universal Hastaneler Grubu  tarafından sunulan indirim için tıklayınız.

Medicana Ankara Hastanesi tarafından sunulan indirim için tıklayınız.             (*Bu anlaşma TBB tarafından yapılmıştır)

Bayındır Hastanesi İçerenköy,Söğütözü, Kavaklıdere ve Bayındır Tıp Merkezi  tarafından sunulan indirim için tıklayınız. (*Bu anlaşma TBB tarafından yapılmıştır)

Muğla Yücelen Hastanesi  tarafından sunulan indirim için tıklayınız.             (*Bu anlaşma TBB tarafından yapılmıştır)

CMK Asistan

ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ

Cocuk Platformu

AİDAT İŞLEMLERİ
KREDİ KARTI AİDAT ÖDEME FORMU formlarının doldurularak Baro Muhasebe Servisinin 0212 245 63 52 nolu faksına gönderilmesi gerekmektedir);             Aidat ödemelerinizi Vakıfbank İstanbul Adalet Sarayı Şubesi TR50 0001 5001 5800 7301 2356 02 nolu hesaba yapabilirsiniz.

ÇAĞLAYAN ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile 1.bodrum katta yer alan Baro Merkezinde yapabilirsiniz.(-1 Kat/C1 Blok)

BAKIRKÖY ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi Perşembe günleri 09:00-14:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile Zemin kat bilgisayar odasında yapabilirsiniz.

Şahkulu Mahallesi, Serdar-I Ekrem Sokak, No:7 Galata-Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 251 63 25  -  Fax: +90 (212) 293 89 60  -  E-Posta: baro@istanbulbarosu.org.tr