Stajını Tamamlamış Olup Baromuza Ruhsat Başvurusunda Bulunanlar için İstenen Evraklar

Ruhsat Başvurularında yaşanan yoğunluk nedeniyle  Saat 14 00 a kadar işlem yapmakta olduğumuzu bildirir ve başvuru işlemlerinizi daha hızlı sonuçlandırabilmemiz için belgelerinizi aşağıdaki sıralamaya göre dizerek teslim etmenizi rica ederiz.

LÜTFEN OKUYUNUZ.   AVUKAT YANI STAJ SÜRESİNİ DOLDURUP, SUNUM, TEZ VS. TAMAMLAMIŞ VE STAJ EĞİTİM MERKEZİNDEN VERİLEN SERTİFİKANIZI TESLİM ALMIŞ OLMAK ŞARTI İLE, RUHSAT BAŞVURUSUNU ALTI VEYA DAHA UZUN SÜRE İLE YAPMAYACAK OLUP, DAHA SONRA BAROMUZDAN VEYA BAŞKA BİR BARODAN YAPMAK İSTEYENLER İÇİN; 4.maddede yazılı olan Damga vergisi harcının yarısını ödeyerek makbuzunu, avukat raporlarını, staj eğitim merkezinden alınacak olan sertifika fotokopisi ve güncel tarihli Ssk-4a, Bağ-Kur-4b ve Emekli Sandığı-4c- kurumlarına ait tescil dökümlerini Baro ya teslim etmeleri ve stajın bittiğine dair Barodan Staj bitim belgesi talep etmeleri gerekmektedir. Bu belgeyi aldıktan sonra ruhsat başvurusu yapanlardan 13. ve 14. Madde de yazılı olan belgeler istenmemektedir ve 4. Madde de yazılı damga Vergisi harcının da yarısını yatırmaları gerekmektedir.

Stajını başka bir baroda tamamlamış olup staj bitim belgesi alarak baromuza ruhsat başvurusu yapanlardan da 13. ve 14. Madde de yazılı olan belgeler istenmemektedir ve 4.madde yazılı olan Damga Vergisi harcının da yarısını yatırmaları gerekmektedir.

Ayrıca İkinci altı aylık staj döneminde staj yaptığı avukat tarafından ya da staj bittikten sonra hukukla ilgili bir işte ve sigorta girişi avukat olarak yapılması kaydıyla SSK’lı olan stajyerler için, işyeri onaylı  ıslak  imzalı  işe  giriş  bildirgesi, çıkış  yapıldı  ise  eğer  çıkış bildirgesi  ve  avukat  yanındaysa avukatın, değil ise çalıştığınız yerden SSK’lı olduğunuza dair ıslak imzalı dilekçe de istenmektedir.

İstanbul Barosu Yardımlaşma Sandığına üye olmak isteyenler ise Muhasebe Servisine 2018 yılı için 473.82.- TL. Ödeyerek üye olabilirler Konu hakkında Baro Muhasebe servisinden bilgi alınabilir.

İSTENEN BELGELER

AÇIKLAMALAR

1- 767.40.-TL. Harç bedeli

Beyoğlu Vergi Dairesine 9069 vergi kodu ile yatırılacak.

2- 300.00.-TL. Ruhsatname bedeli

Halk Bankası Ankara-Yenişehir TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ hesabı. IBAN NO TR59 0001 2009 2120 0016 0000 75. e-dekont çıktısı kabul edilir.

3- 592.55.-TL. Aidat Duhuliye ve Sair Bedel

Vakıfbank İstanbul Adalet Sarayı İSTANBUL BAROSU Hesabı. IBAN NO:TR17 0001 5001 5800 7300 7886 38. e-dekont çıktısı kabul edilir.

4- 117.60.-TL. Damga Vergisi

Herhangi bir Vergi Dairesine 9047 vergi kodu ile yatırılacak.

5- 30.00.-TL. TBB Kimlik Ücreti.

Halk Bankası Ankara-Yenişehir TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ hesabı.
Ödeme yaparken açıklama kısmına İstanbul barosu kimlik ücreti yazılması gerekmektedir.
IBAN NO TR20 0001 2009 2120 0016 0000 98. e-dekont çıktısı kabul edilir.

6- İstem Dilekçesi

1 adet istenmektedir. Ekte verilmiştir.

7- TBB Resmi Kimlik Başvuru Formu

1 adet istenmektedir. Ekte verilmiştir.

8- Sabıka Kaydı

1 adet arşiv kayıtlı istenmektedir. Lütfen aldığınız belgede nüfus bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ediniz. e-devletten alınan sabıka kaydı kabul EDİLMEMEKTEDİR. Adliye ya da Kaymakamlıklardan alınabilir.
Staj süresinde veya öncesinde evlilik-boşanma, isim-soyisim, doğum tarihi, anne-baba adı gibi vs. nedenlerle nüfus bilgilerinde değişiklik olanlar için; güncel bilgilerinizle alınan sabıka kaydınıza ek olarak, değişiklik öncesi nüfus bilgilerinize göre de olacak şekilde adliyeden alınabilen arşiv kayıtlı sabıka kaydı istenmektedir.

9- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

1 adet istenmektedir. Aile bilgilerini içerdiği şekilde nüfus müdürlüğünden ya da e-devletten alınabilir.

10- Nüfus cüzdan fotokopisi

1 adet istenmektedir. Ehliyet kabul EDİLMEMEKTEDİR.
Türk vatandaşlığından çıkıp mavi karta sahip olanlardan 1 adet noter onaylı suret aslı istenmektedir.

11- İkametgah veya Yerleşim Yeri Belgesi

1 adet istenmektedir. Yerleşim yeri belgesi e-devletten alınabilir.
Sadece İstanbul ikametgahı kabul edilmektedir.
Avukat yanındaki stajınızın bittiği tarih üzerinden 5 ay veya daha fazla süre geçtikten sonra, ruhsat başvurusunda bulunanlardan  ve başka bir baroda staj yapmış olup ruhsat için baromuza başvuruda bulunanlardan istenmektedir.

12- Sağlık Raporu

1 adet istenmektedir.  Avukat yanındaki stajınızın bittiği tarih üzerinden 5 ay veya daha fazla süre geçtikten sonra, ruhsat başvurusunda bulunanlardan  istenmektedir.
Avukatlık yapmaya engel vücut ve akılca malul olmadığına dair resmi tabipliklerin herhangi birinden alınacak doktor raporu.

13- Staj Bitim Raporu

1 adet istenmektedir. Staj yaptığınız avukat tarafından, staj süresinin sonunda kesin olarak staj bitim tarihinizi de belirten 2.üç aylık raporu.
Ruhsat Başvurunuzdan önce verdiyseniz tekrar istenmemektedir.

14- Staj Eğitim Sertifika fotokopisi

1 adet istenmektedir. Staj Eğitim Merkezinden bir adet vesikalık fotoğraf ile alınacak. Biometrik fotoğraf kabul edilmemektedir.
(Bilgi için Staj Eğitim Merkezi İrtibat  0 212 393 07 30 )

15- 4.5x6 cm ebadında vesikalık fotoğraf

3 adet avukat cübbeli, özellikle arka fon beyaz olarak, düz cepheden  ve dişlerinizin görünmeyeceği şekilde, renkli, erkekler için kravatlı olarak çekilmesi istenen  fotoğraf.

16- Sgk Dökümü

1 adet istenmektedir. Ssk-4a, Bağ-Kur-4b ve Emekli Sandığı-4c- kurumlarına ait başvuru yaptığınız tarih itibariyle tescil kaydı tespiti bölümünden alınacak olan, aktif olarak kaydınızın olup olmadığını gösterir belge. Herhangi bir sgk müdürlüğünden veya  https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu  linkinden alınabilir.
Kurumların herhangi birinde geçmişe ait kaydınız varsa hizmet dökümü alınması gerekmektedir.  Sorgulamada çıkan bilginin ekran görüntüsünü klavyedeki Ctrl+P tuşuna basarak çıktı alabilirsiniz. Alınan belgelerde isim-soyisim ve tarih yazmaması durumunda ise “BU BİLGİ TARAFIMA AİTTİR” yazmanız, ayrıca isim-soyisim-tarih ve imza atmanız gerekmektedir.  Askerlik, askeri okul, polis okulu terk durumları vs. nedenlerle Emekli  sandığı-4c  de   iştirakçi olarak  kaydınızın  çıktığı  durumlarda  da  belge  veya dilekçeniz gerekmektedir.

17-6x9 cm ebadında vesikalık fotoğraf 3 adet avukat cübbeli, özellikle arka fon beyaz olarak, düz cepheden ve dişlerinizin görünmeyeceği şekilde, renkli, erkekler için kravatlı olarak çekilmesi istenen fotoğraf

18- Fakülte Diploması veya Geçici mezuniyet belgesi

Mezuniyet belgeniz Fakülteden onaylı olarak alınmış ise; Öğrenci İşleri Dekanı, Müdürü, Şefi veya Yardımcıları yada Daire Başkanı ve Fakülte Sekreteri tarafından isim-soyisim ve ünvanı yazılarak okunaklı bir şekilde onaylanmış olması gerekmektedir. Bu şekilde değil ise lütfen Noterden onaylatınız. Ayrıca belgeniz süreli olarak verilmiş geçici mezuniyet belgesi ise ya da ilgili makama olarak düzenlenmiş ise fakülte ya da noter onayı ruhsat onayında Bakanlık tarafından kabul edilmemektedir. Bakanlık aşamasında talep edildiği durumda dosyanıza noter onaylı olarak sunmanız gerekmektedir. Ayrıca kapatılan üniversitelerin sadece noterden onaylanmış diploması kabul edilmektedir. STAJA BAŞLARKEN NOTER ONAYLI VERİLMİŞ İSE TEKRAR İSTENMEMEKTEDİR.