• Son Güncelleme : 09.10.2018 17:23
  • Haber Giriş : 10.10.2018 12:16
  • Etkinlik : 08.10.2018

Staj Eğitim Merkezinde Yeni Eğitim Dönemi Başladı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi Yeni Eğitim Dönemi açılışı, 8 Ekim 2018 Pazartesi günü Saat 13.30’da İstanbul Barosu Merkez Bina Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

SEM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu’nun eğitim programı hakkında bilgi verdiği açılış dersine konuk konuşmacı olarak Prof. Dr. Süheyl Batum katıldı.

İstanbul Barosu’nun yaptığı staj eğitimi çalışmalarının avukatlık mesleğine ve hukuka önemli katkı sağladığını söyleyen Batum, konuşmasında ağırlıklı olarak hukuk devletinin önemine değindi.

Eskiden devletin egemenlik, toprak vs gibi unsurlar üzerinden tanımlandığını, günümüzde ise hukuk ve hukuka bağlılığın devletin olmazsa olmaz bir unsuru haline geldiğini belirten Prof. Dr. Batum “Eleştirebilmenin önünün açık olmadığı, değiştirilemeyecek kural dayatmalarının olduğu bir devleti hukuk devleti olarak kabul edemeyiz. Kanunlar evrensel hukuka, insan haklarına uygun olmalıdır. Yönetenler bağımsız bir yargı tarafından denetlenmelidir. Hukuk sadece kanun, yönetmelik, kararname, tüzük değil. Savunmanın kutsallığına gerçekten önem verilmeyen bir devlet, hukuk devleti olmaktan uzaktır” dedi.

Açılış dersinde konuşan SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Seyit Usta ise, avukatlık mesleğini icra edebilmek için bilgiyle donanmış olmak gerektiğini söyledi. Bağımsız yargıya, adalete ulaşmanın avukatların özgürce savunma yapabilmesinden geçtiğini ifade eden Usta, stajyer avukatların eğitim çalışmaların gerekli ilgiyi göstermelerini istedi.