• Son Güncelleme : 09.10.2018 11:35
  • Haber Giriş : 08.10.2018 14:34
  • Etkinlik : 20.09.2018

Avukatların bedelli askerliği adli tatilde yapabilmesi için çalışmalar yapılıyor

Milli Savunma Bakanlığının bazı meslek grupları için, özellikle hâkim ve savcılar için bedelli askerlik zamanının adil tatile denk getirilmesi konusunda çalışmalar yapıldığının öğrenilmesi ve bazı meslektaşlarımızın da bu yönde taleplerde bulunması üzerine, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına yazdığı 24.09.2018 tarih ve 72455 sayılı yazıyla konunun Milli Savunma Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunması talebinde bulunmuştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığının 29.09.2018 tarih ve 17461 sayılı cevabi yazısı şöyle:

“İlgi: 24.09.2018 tarihli ve 72455 sayılı yazınız.

İlgi yazınız konusu; 03 Ağustos 2018 tarihli 30498 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7146 sayılı “Askerlik Kanunu İle Diğer Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” hükümlerinden yararlanarak bedelli askerlik yapacak olan avukat meslektaşlarımızın kamu hizmeti yapmasından dolayı yargının ve işlerin aksatılmadan yürütülmesi açısından 21 günlük bedelli askerlik eğitimlerinin Adli Tatil dönemlerinde yapabilecek şekilde belirlenmesinin sağlanması için Birliğimiz tarafından Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

Gelişmelerden Baronuza da bilgi verileceği hususunu bilgilerinize sunarım.”