• Son Güncelleme : 09.10.2018 09:25
  • Haber Giriş : 27.09.2018 16:18
  • Etkinlik : 27.09.2018

Avukata Yapılan Saldırı Hak Arama Özgürlüğüne Yapılmıştır

Eskişehir Barosuna kayıtlı meslektaşımız Heval Yıldız Karasu’nun bürosuna yapılan saldırı, sadece kendisine karşı değil, onun şahsında bütün avukatlara karşı yapılmıştır.

Bu saldırı, mesleğini yerine getirdiği için ve mesleğinden kaynaklanan bir saldırı ise, bunun kabul edilebilir hiçbir neden ve koşulu olamaz. Bir avukatın, salt avukat olduğu ve bu anlamda savunma görevini yerine getirmiş olduğu için, bu türden bir fiille karşılaşması, en hafif deyimle, “yargı bilmezliktir”. Bir avukatın tasarrufunun şiddetle yanıtlanması, sadece cahillikle değil, sapıklık içeren bir anomali ile açıklanabilir.

Bu saldırı, meslektaşımızın kürt kökenli olmasından kaynaklanmakta ise, bu takdirde de, toplumun bölünmesini hedefleyen sinsi bir başka saldırganlıkla da karşı olduğumuz anlaşılmalıdır. Ancak her halde, bir başka cahilliğin ve bir başka anomalinin mevcudiyeti de açıktır.

Güvenlik güçlerinin bu olayın failini ivedi olarak saptayıp yakalaması sadece sorumluluğu değil, onu da aşan boyuttaki bir görevi ifade etmektedir.

İstanbul Barosu olarak, bu süreci yakından takip etmek ve failin yakalanmasını takiben, kovuşturma safhasında izlenecek süreçte yanında olmakta kararlıyız.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI