• Son Güncelleme : 13.09.2018 14:51
  • Haber Giriş : 03.09.2018 17:11
  • Etkinlik : 31.08.2018

Çin Halk Cumhuriyeti Adalet Bakanı İstanbul Barosu Başkanlığı’nı Ziyaret Etti

Çin Halk Cumhuriyeti Adalet Bakanı Fu Cinghua ve beraberindeki heyet, 31 Ağustos 2018 Cuma günü saat 10.30’da İstanbul Adalet Sarayı’nda yer alan İstanbul Barosu Birimi’ni ziyaret ederek İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ile görüştü. Görüşmeye İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan, Başsavcı Vekilleri, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Cengiz Yaka, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Süreyya Turan ve İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. A. Metin Uracin de katıldılar.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Çin Adalet Bakanı Cinghua’nın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, İstanbul Barosu’nun üye yapısı ve Türkiye’de avukatlık mesleği ile bilgiler aktardı. İstanbul Barosu’nun 140 yıllık köklü geçmişi ile Türkiye’nin en eski hukuk kurumlarından biri olduğunu belirten Durakoğlu, Türkiye’de hukuk devletinin oluşmasına katkı sağladığını, tarihin her döneminde ayrıksı bir yeri olduğunu vurguladı.

Son yıllarda işsizliğin yoğunlaşması sonucu Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de bireysel mesleklere yönelimin çoğaldığını, avukatlık mesleğinin de bu nedenle büyük talep gördüğünü, hukuk fakültelerinin gitgide artan sayıda mezun verdiğini ifade eden Durakoğlu, baroların sayıca çokluktan hoşnut olmadıklarını belirtti.

Bakan Cinghua, Çin’de 366.000 avukatın olduğunu, avukatların Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak mesleklerini ifa ettiklerini kaydetti. Çin Halk Cumhuriyeti’nde Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Çin barolarının, avukatlık mesleğinin yapılanmasında büyük rol oynadığını ifade eden Cinghua, Çin’de hukuk devletinin inşaası konusunda İstanbul Barosu ile işbirliği yapma, uzun vadeli ve istikrarlı işbirliği mekanizması kurma taleplerini dile getirdi ve İstanbul Barosu Başkanlığı’nı Çin Adalet Bakanlığı’nı ve Çin Barosu’nu ziyaret etmek üzere Pekin’e davet etti.

İstanbul Barosu’nun Çin Adalet Bakanlığı ve Çin Baroları ile işbirliği yapmaktan onur duyacağını belirten Başkan Durakoğlu, Çin ve Türkiye arasındaki gelişen ticari ilişkilerin ticari işbirliklerini de zorunlu hale getirdiğini ifade ederek bu işbirliklerinde baroların ve avukatların rolünün yadsınamaz olduğunu vurguladı.