• Son Güncelleme : 19.07.2018 16:26
  • Haber Giriş : 25.05.2018 15:16
  • Etkinlik : 25.05.2018

Aidat Borçları Yapılandırıldı

18.05.2018 gün ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’un 10. maddesinin 11. ve 12. fıkraları uyarınca, avukatların baroya olan aidat borçları yapılandırmaya tabi kılınmıştır. Buna göre;

31/3/2018 tarihi (bu tarih dâhil) itibarıyla ödenmesi gerektiği hâlde, bu Kanunun yayımı tarihine kadar ödenmemiş olan (18.05.2018 tarihine kadar), baro aidatlarının asıllarının ödenmemiş kısmının birinci taksiti, bu Kanunun yayımı tarihini takip eden ikinci ayın sonuna kadar (31.07.2018 tarihine kadar), kalanı aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte ödenmesi hâlinde, bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilir.

Bu düzenlemeden yararlanılabilmesi için, Kanunun yayımı tarihini izleyen ikinci ayın sonuna kadar (31.07.2018 tarihine kadar) baroya başvurulması şarttır. Bu düzenlemede yer alan süre ve şekilde kısmen veya tamamen aidat borçlarının ödenmemesi hâlinde, ödenmemiş alacak asılları ile bunlara ilişkin faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacaklar ilgili mevzuat hükümlerine göre tahsil edilir.

Bu düzenlemeden yararlanmak isteyen avukatların, kanunda belirtilen şartları yerine getirmelerinin yanı sıra dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları şarttır.

Yasa hükmü uyarınca, bu Kanunun yayımı tarihinden önce dava konusu edilmiş ve/veya mahkemece hükme bağlanmış ve kesinleşmiş olanlar dâhil olmak üzere icra takibi başlatılmış alacaklar için, borçlunun bu fıkra hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunması hâlinde davalar ve/veya icra takipleri sonlandırılır. Bu takdirde, borçluların mahkeme ve icra masrafları ile vekâlet ücretini ilk taksit tutarı ile birlikte ödemeleri şarttır.

BİRİKMİŞ BARO AİDATLARINIZI ÇEŞİTLİ TAKSİT SEÇENEKLERİYLE ÖDEYEBİLİRSİNİZ

Baro yönetimi aidat ödemede yeni yöntemler geliştirdi. Buna göre:

1- İstanbul Barosu Başkanlığı adına kayıtlı Vakıfbank İstanbul Adalet Sarayı Şubesi TR51 0001 5001 5800 7286 2874 96 nolu hesaba havale yapılabilir. (Vakıfbank şubelerinden yapılan ödemelerde masraf ödemesiz)

2- BARO Merkezimizde World, Bonus, Maksimum, paraf özellikli kredi kartlarınıza taksitli olarak aidat tahsiline olanak sağlandı. İş Bankası Maksimum kart ile vade farksız 9 Taksit, (2,4,6 taksit seçeneği ile) Denizbank afilli bonus kredi kartı ile vade farksız  9 taksit seçeneği ile Ayrıca Avukatlarımız tüm Visa Master Kredi kartları ile tek çekimle aidatlarını ödeyebilecek.

3- BARONET üzerinden aidatlarınızı Vakıfbank World ve Yapı Kredi World kredi kartları ile 3-6-9 ay taksitle, Bonus özellikli kredi kartlarınıza TEB BONUS ödeme butonu üzerinden 3-6-9 taksitle, Denizbank afilli bonus kredi kartı ile vade farksız  9 taksitle, TURKPARA ödeme butonundan tüm kredi kartları ile12 taksitle ödeme yapabilirsiniz. Ayrıca Avukatlarımız tüm Visa Master Kredi kartları ile tek çekimle aidatlarını ödeyebilecek.

4- Vakıfbank internet bankacılığı olan üyelerimiz kurum ödemelerinden giriş yaparak İstanbul Barosu Aidat ödeme seçeneği ile aidatlarını ödeyebilecek.

5- Baro Merkez Muhasebe Servisi, Çağlayan İstanbul Adalet Sarayı Muhasebe Biriminde, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Kartal Muhasebe Biriminde ve Bakırköy Adalet Sarayı’nda ödeme yapmak mümkün. (Nakit veya kredi kartı ile)

BARO MERKEZ: Aidat Ödemeleri hafta içi her gün 08:30-17.00 saatleri arasında nakit veya kredi kartı ile Baro Merkezinde 1. katta yer alan Muhasebe Biriminde yapılabilir.

ÇAĞLAYAN İSTANBUL ADALET SARAYI: Aidat Ödemeleri hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında nakit veya kredi kartı ile 1.bodrum katta yer alan Baro Merkezinde Muhasebe Biriminde yapılabilir (-1. Kat/C1 Blok)

İSTANBUL ANADOLU ADALET SARAYI KARTAL: Aidat Ödemeleri hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında nakit veya kredi kartı ile zemin katta yer alan Baro Merkezinde Muhasebe Biriminde yapılabilir (E Blok Zemin kat)

BAKIRKÖY ADALET SARAYI: Aidat Ödemeleri hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında  nakit veya kredi kartı ile 1.Kat 155 nolu odada yapılabilir.