• Son Güncelleme : 28.02.2018 14:03
  • Haber Giriş : 23.02.2018 10:07
  • Etkinlik : 18.02.2018

Türkiye Barolar Birliğinin Adından ‘Türkiye’ Kelimesi Çıkarılamaz

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, Türkiye Barolar Birliği’nin adından ‘Türkiye’ kelimesinin çıkarılamayacağını söyledi. Tuskan bu görüşünü, 18 Şubat 2018 Pazar günü Ulusal Kanal’da yayınlanın Ana Haber Bülteninde dile getirdi.

Birliğin başındaki TÜRKİYE kelimesi bir temsiliyetten ibaret olduğunu belirten Tuskan,  yurt dışındaki toplantılara katılan tüm baroların isimlerinin başında ülkelerinin adının bulunduğunu, Türkiye Barolar Birliği’nin de yurt dışında ülkemizi bu isimle temsil ettiğini, temsilde bir sorun yaşanmaması için birliğini adından Türkiye kelimesinin kaldırılmasını asla doğru bulmadığını bildirdi.

Aydeniz Tuskan şöyle konuştu: “Vatanını, milletini seven insanlar olarak Türkiye Barolar Birliğinin isminden Türkiye kelimesinin kaldırılmasına karşı çıkıyoruz. Barolar savunmanların, savunmanın örgütüdür. Yargının üç unsurundan biri ve ön önemlisidir. Avukatlık mesleği böyle bir meslektir. Her şeyden önce milliyetçi, vatanını, milletini seven ve halkına hizmet eden bir örgüttür barolar” .

Video için tıklayınız.