• Son Güncelleme : 06.12.2017 13:05
  • Haber Giriş : 07.12.2017 19:52
  • Etkinlik : 06.12.2017

Havacılık Sigortaları

İstanbul Barosu Havacılık ve Uzay Hukuku Komisyonunca düzenlenen ‘Havacılık Sigortaları’ konulu toplantı, 6 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 18.30’da Baro Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Havacılık ve Uzay Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Lale Kaplan, komisyon çalışmaları hakkında bilgi verdi ve konuşmacıyı tanıttı.

Ak Sigorta İş Geliştirme Müdürü Zekeriya Dur, havacılık sigortalarına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Hava teminatlarının sorumluluk teminatları ve gövde teminatları olarak adlandırılabileceğini belirten Dur, sorumluluk sigortasının zorunlu bir sigorta olduğunu, yolcunun kendisi ve eşyası ile üçüncü kişilere karşı sorumluluğun kastedildiğini bildirdi.

Sorumluluk sigortasına ilişkin mevzuat hakkında geniş bilgi veren Zekeriya Dur, terör, kaçırılma ve savaş ortamında uçakların sigortasının gövde teminatı kapsamında olmadığını, bu teminatın gövde savaş sigortası kapsamında değerlendirildiğini belirtti. Bu alandaki risklerin de gövde savaş sigortası kapsamına girdiğini hatırlatan Dur, savaş sigortalarının da zorunlu sigortalardan olduğunu vurguladı.

Zekeriya Dur konuşmasında, havacılık sigortalarındaki teminatlar, uygulanan yasal limitler, pirimler ve primlere etki eden unsurlar, hasar ve risk yönetimi, teminatlardaki İstisnalar, sigorta primlerini etkileyen ve sigorta poliçelerinde yer alan hususlar, sigorta sertifikalarının özellikleri, uçak kiralayan ve kiraya verenlerin sorumlulukları ve uymaları gereken kurallar hakkında bilgi sundu.

Zekeriya Dur, sunumunun tamamlanmasından sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.