• Son Güncelleme : 07.12.2017 19:53
  • Haber Giriş : 07.12.2017 09:24
  • Etkinlik : 02.12.2017

Toplumsal Cinsiyet ve Kadına Şiddet Sorunu

İstanbul Barosu, Gaziosmanpaşa Hastanesi ve Gaziosmanpaşa Bölge Hukukçular Derneğince düzenlenen ‘Toplumsal Cinsiyet ve Kadına Şiddet Sorunu’ konulu panel, 2 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 15.00’da Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Konferans Salonunda yapıldı.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ve Gaziosmanpaşa Bölge Hukukçular Derneği Başkanı Av. Selahattin Meriç’in açılış konuşmasını yaptığı paneli Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Serap Baş yönetti.

Panelde konuşan İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu, hukukta toplumsal cinsiyetin önemi üzerinde durdu ve konuyu uluslararası sözleşmeler açısından değerlendirdi.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, Türkiye’de kadının durumuna ilişkin ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu. Tuskan, kadın haklarında geriye gidişten büyük endişe duyduklarını, kadın sorununun temelinde erkek egemen bakış açısının ve kadının birey olarak kabul edilmemesinin yatağını anlattı.

Gaziosmanpaşa Bölge Hukukçular Derneği Başkan Yardımcısı Av. Buket Gülay, Türkiye’de kadının iş yaşamındaki durumunu irdeledi ve iş yaşamında kadınların yaşadıkları olumsuzlukları örnekler vererek değerlendirmelerde bulundu.

Panelin son konuşmacısı İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Afet Gülen Biberci ise kadına yönelik şiddet konusunu ele aldı. Biberci, şiddetin nedenleri, kaynağı ve mücadele yolları üzerinde durdu.