• Son Güncelleme : 04.12.2017 08:29
  • Haber Giriş : 04.12.2017 10:19
  • Etkinlik : 17.11.2017

Uzlaştırmacı Eğitimleri Devam Ediyor

Türkiye Barolar Birliği ile imzalanan işbirliği protokolü uyarınca Ceza Hukukunda uzlaştırmacı eğitimleri başlamıştır.

Ceza Muhakemesinde Uzlaşma Yönetmeliği uyarınca 20 saat teorik, 8 saat iletişim, 8 saat müzakere teknikleri, 12 saat de uygulamalı derslerden oluşan ilk uzlaştırmacı eğitimi, 27 Kasım 2017 Pazartesi başlayıp, 2 Aralık 2017 Cumartesi günü sona erecektir.

İleride Anadolu yakasında da başlayacak olan bu eğitimler ilk etapta, “Osmaniye Mah. Şirin Sk. No:28/32 Bakırköy” adresindeki Baro Hizmet binasında, Yönetmelik uyarınca 6 gün boyunca günde 8 saat olarak verilecek olup, eğitimler her gün 09.00’da başlayıp, 18.00’da sona erecektir.

Eğitim sonrası Adalet Bakanlığı Alternatifler Çözüm Daire Başkanlığı tarafından yılda en çok iki kez yapılacak olan sınavda başarı gösterenler, uzlaştırmacı siciline yazılabileceklerdir.

Uzlaştırmacı sicili en geç 5 Şubat 2018 tarihine kadar oluşturulacak olup, listelerin ilanına kadar CMK’da değişiklik öncesi usule göre uzlaştırmacı görevlendirilecek ve bu uzlaştırmacılar görevlerini tamamlayacaklardır.

Türkiye Barolar Birliği Uzlaştırmacı eğitim programı duyurusu için tıklayınız.

Başvuru için tıklayınız.

Bilgi İçin Telefon: 0312 218 93 00