• Son Güncelleme : 15.11.2017 21:24
  • Haber Giriş : 10.11.2017 16:57
  • Etkinlik : 10.11.2017

Atamızı 79. Ölüm Yıldönümünde Minnetle Andık

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Büyük Kurtarıcı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümünde yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

Atamızın “terk-i hayat” eylediği saat 09.05’de tüm Türkiye’de ve yurt dışı temsilciliklerde saygı duruşu yapıldı, anıt ve büstlerine çelenkler konuldu, istiklal marşımız söylendi, bayraklar yarıya indirildi.

İstanbul Barosu Başkanlığı Taksim Cumhuriyet Anıtında yapılan resmi törene katıldı. Protokole göre çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler anıta çelenk bıraktılar. Daha sonra iki dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız söylendi. İstanbul Barosu Başkanlığının çelengini ise Baromuz Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu bıraktı.

Ayrıca, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Süreyya Turan, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı olarak anıta çelenk koydu.

Taksim’de düzenlenen törene, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, Denetleme Kurulu Üyeleri ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri de katıldı.