• Son Güncelleme : 10.11.2017 10:52
  • Haber Giriş : 03.11.2017 08:42
  • Etkinlik : 03.11.2017

Kudbettin Kaya Cinayeti Aydınlatılmalıdır

Bir meslektaşımızı daha kaybettik.

Avukat olduğu için, avukatlık yaptığı için öldürülmek, saldırıya uğramak, mesleğimizin bir türlü anlaşılamamış olmasının sonucudur. Taraflardan birisinin hakkını aramanın, diğer taraf için "düşmanlık" hissi yaratabilmesi, savunma hakkının yargı dünyasında hak ettiği etkinlik noktasında olmamasının sonucudur.

Meslektaşımız, katledilmesinden önce ciddi tehditler almıştır. Üstelik bunu bizzat kendisi ifade etmiştir.  Buna rağmen katilin cinayetten sonra kaçabilmiş olması, şimdi güvenlik güçlerine özel bir sorumluluk yüklemelidir. İstanbul Barosu olarak, bu soruşturmayı özel olarak takip etmekte olduğumuzu ve bu hassasiyetimizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz.

Tüm meslektaşlarımıza ve Av. Kudbettin Kaya'nın ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Allah rahmet eylesin.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI