• Son Güncelleme : 13.11.2017 09:06
  • Haber Giriş : 03.11.2017 08:36
  • Etkinlik : 03.11.2017

Hakkari'de 8 Şehit, Yeni Bir Stratejiyi Dayatmaktadır

Hakkari'de dün sabah erken saatlerde, PKK Terör Örgütünün hain pususunda 6 askerimizle, 2 korucumuz şehit oldu. Öncelikle milletimize başsağlığı, Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.

Bu pusuda kaybettiklerimiz sadece şehitlerimiz değildir. Terör Örgütünün kullandığı silahların bölgede DAEŞ'le mücadele adı altında dağıtılan silahlar olması, Türkiye'de yeni bir değerlendirme ihtiyacının somut gerekçesidir. Bu silah sevkiyatını bilmek ve bundan "şikayet etmekle yetinmek", gelinen aşama itibariyle artık olası değildir.

Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, "parti tercihlerine" bağlı olmaksızın savunulması gereken bir temel ülküdür. Bu uğurda yapılması gereken mücadele de siyasetler üstü olarak tanımlanmalıdır. Ortadoğu siyasetlerinin geldiği nokta itibariyle, emperyalist siyasetler karşısında net tavırlara ihtiyaç vardır. Tesbit ile yetinmekten ötede, ABD emperyalizmine karşı yeni ve etkin stratejilerin kararlaştırılması zamanıdır.

Türkiye, şehitlerinin hakkını ancak bu suretle ödeyebilecektir.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI