• Son Güncelleme : 08.11.2017 09:30
  • Haber Giriş : 31.10.2017 11:50
  • Etkinlik : 29.10.2017

Halkın Haber Alma Hakkı Ve Basın Özgürlüğü Tehdit Altında

Cumhuriyet Gazetesi davası kapsamında 365 gündür tutuklu yargılanan gazeteciler Murat Sabuncu, Akın Atalay, Ahmet Şık ve Emre İper’in özgürlüğüne kavuşması için aralarında aydın, yazar, sanatçı ve gazetecinin olduğu 365 kişi imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasına destek veren isimler 29 Ekim 2017’Pazar günü Taksim Hill Otel’de bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

Hazırlanan ortak metni okuyan İstanbul Baro Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Cumhuriyet Gazetesi’nin yönetici, yazar ve çizerlerinin 31 Ekim 2016 tarihinde başlayan operasyonla gözaltına alındığını ve 5 Kasım’da tutuklandığını anımsatarak,“İddianame adı altında mahkemeye sunulan metin, somut dayanaklardan tümüyle yoksun olduğu kadar suç ve cezanın yasallığı ilkesini de açıkça çiğnemekte, ülkedeki ‘hukuk güvenliğini de ayaklar altına almaktadır. Cumhuriyet Gazetesi davası, bir gazetenin asli faaliyeti olan habercilikten suç üretmeye çalışmak dışında bir anlam taşımamaktadır” dedi.

Cumhuriyet davası sürdükçe halkın haber alma ve haber olma hakkı, ifade ve basın özgürlüğünün tehdit altında olacağını, ekmek kadar, su kadar gerekli olan hakikati dillendiren tüm gazeteci, yazar ve aydınların hedef olmaya devam edeceğini vurgulayan Durakoğlu, “Hukuk dışı bir yargılama sürdürülerek cezaevinde tutulan Akın Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Emre İper’in ve sadece gazetecilik yaptıkları için cezaevinde tutulan tüm gazetecilerin özgürlüklerinin bir an önce iade edilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.