• Son Güncelleme : 06.09.2017 18:25
  • Haber Giriş : 09.09.2017 00:58
  • Etkinlik : 06.09.2017

Sem Yeni Eğitim Dönemi Başladı

Staj Eğitim Merkezi yeni eğitim dönemi, 6 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 13.30’da İstanbul Adalet Sarayı Konferans Salonunda düzenlenen Açılış Dersiyle başladı.

SEM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu’nun eğitim programının akışına ilişkin bilgiler verdiği Açılış Dersinde, SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Seyit Usta, genç meslektaşlarına staj dönemi ve sonrası için çeşitli önerilerde bulundu.

Dönemin ilk dersini ise İstanbul Barosu önceki başkanlarından Av. Turgut Kazan verdi. Av. Kazan konuşmasında Türkiye’nin hukuk devleti olmaktan uzaklaştığını ve bu koşullarda yargı bağımsızlığından söz etmenin mümkün olamayacağını söyledi.

Avukatlık mesleğinin yargı içerisinde ayak bağı olarak görüldüğünü vurgulayan Av. Turgut Kazan  “Hukukun temel prensipleri toplum tarafından özümsenirse hukuk devleti olur. Savunma mesleği de ancak hukuk devletinde olması gerektiği gibi icra edilebilir. Hukukun en temel prensibi kuvvetler ayrılığıdır. Ancak ülkemizde kuvvetler ayrılığı bir yana kuvvetler birliği söz konusudur. Meslek yaşamım boyunca avukatlar açısından en ağır koşulların bulunduğu bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Av. Kazan, staj eğitiminin önemine dikkat çektiği konuşmasında ayrıca çeşitli davalardaki yargılama süreçlerinden örnekler vererek, stajyer avukatlara mesleklerini icra ederken dikkat etmeleri gereken konularla ilgili tavsiyelerde bulundu.