• Son Güncelleme : 14.07.2017 17:21
  • Haber Giriş : 05.07.2017 17:45
  • Etkinlik : 05.07.2017

Av.Özgür Aksoy’u Yaşatacağız

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, boşandığı eşinin açtığı dava sonucunda yapılan icra işlemi nedeniyle terör estiren katil, polis memuru İdris Büyükdönmez ile sevgili meslektaşımız Av. Özgür Aksoy’u öldürüp, boşandığı kendi eşini de yaraladıktan sonra intihar etti.

Bir boşanma davasının doğurduğu katliamın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Kaybettiğimiz polis memuru İdris Büyükdönmez ile sevgili meslektaşımız Av. Özgür Aksoy’a Allahtan rahmet diliyoruz. Merhum meslektaşımızın daha geçen yıl evlendiği eşi Av. Çiğdem Aksoy’a da sabır diliyoruz.

Hak arama özgürlüğünün temsilcisi konumunda bulunan avukatlara yönelik olarak yapılan saldırıların, uygar dünyadaki tek tanımı “barbarlıktır”. İnsanlıktan çıkmış bu yaratıkların, çözüm gibi gördükleri katletme eyleminin, hak korumakla görevli avukata ve polise yönlendirilmesi, içinde bulunduğumuz toplumsal yapının ciddi bir sorunudur. Çünkü Av. Özgür Aksoy’un, bu uğurda kaybettiğimiz en son meslektaşımız olmasına dair bütün temennilerimizin, özünde iyiniyet taşıdığını biliyoruz.

Bu vandallar bilmeli ki, avukatlar hak arama özgürlüğünün ve bu bağlamda savunma hakkının temsilcisi olarak, yargılamayı var eden ve o arada adaleti sağlayan kişilerdir. Asıl onların yokluğudur, yok eden adaleti…

Bitirdikleri ömür, Av. Özgür Aksoy’un değil, yurttaşların ömrüdür.

Biz Av. Özgür Aksoy’u yaşatırız, yaşadıkça…

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI