• Son Güncelleme : 10.07.2017 08:06
  • Haber Giriş : 29.06.2017 10:13
  • Etkinlik : 28.06.2017

Kamuoyuna Duyuru

İstanbul Barosunun Merkez Binasına bugün saat 12.00 sularında 8-10 Avukat gelerek Toplantı Salonuna çıkmış ve 1 hafta süreyle “Açlık Grevi” yapacaklarını bildirmişlerdir.

Halen Baro Toplantı Salonunda bulunan avukatlar, OHAL KHK’sı ile işten çıkarılan iki eğitimcinin yürüttüğü açlık grevi gerekçesiyle, bir haftalık süreyle açlık grevi yapacaklarını açıklamışlardır.

“Halkın Hukuk Bürosu” adına yapıldığı belirtilen bu eylem, özellikle de sosyal medyada duyurulmaya çalışılmaktadır.

İstanbul Barosu olarak, konusu “açlık grevi” olan herhangi bir eylemi benimsememiz de desteklememiz de asla söz konusu olamaz. Avukat olmaları nedeniyle meslek kuruluşuna serbestçe girebilen bu kişilerin, Baronun onayı olmayan bir eyleme Baromuzun tüm muhalefetine karşın yönelmelerini de asla kabul edemeyiz.

Bu durum karşısında, güvenlik açısından - beslediğimiz tüm kaygılara rağmen - herhangi bir müdahaleyi kabul etmeksizin, bir hafta süreyle hizmetlerin aksamasına da neden olacak bu eylemin kendi rızaları ile sonlandırılması gerektiğini önemle belirtiriz.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI