• Son Güncelleme : 19.06.2017 12:08
  • Haber Giriş : 02.06.2017 09:35
  • Etkinlik : 27.05.2017

Aidat Borçlarının Yapılandırılması Hakkında Duyuru

7020 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 27.05.2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu kanunun “Diğer bazı alacakların yapılandırılması” başlıklı 4/6. maddesi, avukatların ve stajyer avukatların baro kesenekleri ile staj kredi borçları faizlerinin yapılandırılmasını düzenlemektir.

Buna göre;

1. Yapılandırmadan yararlanabilmesi için Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonu olan 31.07.2017 tarihine kadar kesenek borçları için İstanbul Barosuna yazılı başvurulması gerekmektedir.

2. Başvuru yapan avukatlarımızın Baro Keseneğinin ve staj kredisi borcunun ödenmemesine bağlı olarak yürütülen levhadan ve sicilden silme işlemleri ile yasal takip işlemleri bu Kanunun yayımlandığı tarih ve 27.05.2017 tarihini izleyen aydan itibaren taksitlerin ödeme süresinin başlangıcı olan 31.08.2017 tarihine kadar durdurulur.

3. İstanbul Barosu avukatlarının baro kesenek borçlarının asıllarının tamamının birinci taksiti bu Kanunun yürürlüğe girdiği 27.05.2017 tarihini takip eden üçüncü ayın sonu olan 31.08.2017 tarihine kadar, kalanın da aylık dönemler halinde en fazla  altı eşit taksitte ödenmesi gerekmektedir.

En geç 31.08.2017 tarihine kadar 1 taksiti ödenmemiş borçlar için gecikme zamlarının kaldırılması işlemi yapılamayacaktır.

Meslektaşlarımızın ilgili kanundan yararlanabilmeleri için; Baro ve adliyelerdeki görevlilere nakden ödeme yapabilecekleri gibi;

Word Bonus Maksimum kredi kartları ile taksitli ve tek çekim ödeme yapabilecektir.

Denizbank Afilli Bonus kredi kartı ile 6 taksit vade farksız ödeme yapılabilecektir.

Nakit ödemeler için Bakırköy Adalet Sarayı, Anadolu Adliyesi ( Kartal ), İstanbul Adalet Sarayı Baro merkezlerinde ödeme yapılabilmektedir.

Kanunu görmek için tıklayınız.

Yapılandırma ile ilgili dilekçe için tıklayınız.