• Son Güncelleme : 18.05.2017 15:45
  • Haber Giriş : 23.05.2017 14:10
  • Etkinlik : 18.05.2017

Ümraniye Çocuk Eğitimevi’nde Mutluluk Tabloları

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi avukatlar, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) gönüllüsü sanatçılarla el ele vererek 18 Mayıs 2017 Perşembe günü Ümraniye’deki İstanbul Çocuk Eğitimevi’nde yaşları 15-18 arasında değişen yaklaşık 80 genç ile bir etkinlik gerçekleştirdi.

Eğitimevi’nde kalan gençlerle Çocuk Hakları Merkezi olarak ilk kez bir araya gelinen günde, kurum içerisinde bulunan ve gençlerin kullanımında olan spor salonunda; renk renk boyalar, fırçalar ve paletlerle gençler umutlarını, hayallerini ve gelecekten beklentilerini tuvallere döktüler.

Çocuk Hakları Merkezi üyeleri avukatlar; Cansu ŞEKERCİ, Murat KOÇAK, Bilge YELOĞLU, Cem DEMİRAYAK, Seda ÖZBURSA ve Şener TACİROĞLU’nun katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nden ressamların ve Marmara Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin de desteği ile mutluluğu yansıtan 80 resim yapıldı. Eğitimevi’nde resim dersleri de gören çocukların derslerden farklı olarak konuklarıyla hayallerini paylaşmaları da bu etkinliği oldukça keyifli hale getirdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı nedeniyle yapılan etkinlikle ilgili İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezinden şu açıklama yapıldı:

“İstanbul Çocuk Eğitimevi’nde kalan gençleri sanatla buluşturmak ve yeteneklerini keşfetmelerine aracı olmak, farklı paylaşımlar yaşamalarına ve gelişmelerine katkı sağlamak, gençlere kendilerini ifade etme olanağı yaratmak ve Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere hediye ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı çocuklarla birlikte coşkuyla kutlamak istedik.

Gençlik çağına girmekte olan çocukların; haklarının ve esenliklerinin korunduğu, yüksek menfaatlerinin gözetildiği, suça karışmalarının ve suç mağduru olmalarının önlenebildiği, özgürlüğünden yoksun bırakılmalarının gerçekten en son çare olarak uygulandığı ve bayramlarını coşkuyla kutladıkları yarınlar dileğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

Bu vesile ile bir kez daha, tüm kişi ve kuruluşlara, çocuklara karşı olan yükümlülüklerini hatırlatıyor, çocukların maruz kaldığı tüm hak ihlallerinin sonuna kadar takipçisi olduğumuzu belirtiyor ve meslektaşlarımızı Çocuk Hakları Merkezi çalışmalarına katılmaya davet ediyoruz.”