• Son Güncelleme : 19.05.2017 01:07
  • Haber Giriş : 18.05.2017 15:45
  • Etkinlik : 16.05.2017

Şikâyet Edin, Hukuki Yardım Bizden

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Hürriyet Gazetesi’nin ‘Tacize Yer Yok´kampanyasına destek verdi.

Toplu taşımada kadına yönelik tacize karşı en etkili mücadelenin 'açığa çıkarmak' olduğunu vurgulayan Mehmet Durakoğlu, tacize uğrayan kadınların bunu mutlaka şikayet konusu yapmaları gerektiğini belirtti ve "Siz şikâyet edin, hukuki yardım bizden" sözü verdi.

Sorunun, 'saklı kaldıkça' büyüme potansiyeli taşıyan özellikte bulunduğunun altını çizen İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu şunları söyledi: “Özellikle de 'tekrarının önlenmesi bakımından' istismarın, yargıya ulaştırılması çok önemli. Şikâyet hakkını kullanan mağdur, sadece kendisi için cezalandırma talep etmekle kalmayacak, özü itibariyle bu sorunla genel bir mücadele yapmış olacaktır. İstanbul Barosu için, bu alan ciddi bir görev konusudur. Mağdurların başvuruları halinde, adalete erişimlerini sağlayacak etkin bir hukuki yardım görecekleri konusunda emin olmalarını istiyorum”.

Toplu taşıma araçlarında kadına yönelik taciz olaylarına karşı Hürriyet'in başlattığı "Tacize Yer Yok" kampanyasına hukukçular ve sivil toplum örgütlerinden destek yağdı.