• Son Güncelleme : 26.04.2017 08:46
  • Haber Giriş : 20.04.2017 18:52
  • Etkinlik : 19.04.2017

YSK, Seçimin Sonucunu Tağyir Etme Ve Görevi Kötüye Kullanma Suçunu İşledi

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, 19 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 17.00’da Halk Tv’de yayınlanan GÜNDEM ÖZEL programına telefonla katılarak referandum sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yüksek Seçim Kurulunun seçimler devam ederken verdiği kararı hukuksal açıdan değerlendirdiklerini, bu kararın ciddi anlamda hukuki sıkıntı yaratabileceğine inandıklarını belirten Mehmet Durakoğlu,  “Yüksek Seçim Kurulu öncelikle ilke üzerine karar vermesi gerekirken o kararları kendisine getirecek İlçe ve İl Seçim Kurullarını yasaya aykırı olarak bağlayan bir karar aldı ve bu karar referandumun sonucunu çok ciddi anlamda etkileyebilecek bir sonuç çıkardı. Şimdi geldiğimiz nokta hukuksal açıdan yeni bir değerlendirmeyi zorunlu kılıyor” dedi.

298 sayılı yasanın 164. Maddesinde ‘seçimin neticesini tağyir etmek’ diye kanun ifadesiyle tanımlanan suçun işlendiği, ayrıca yasanın 138. Maddesinde tanımlanan ‘görevi kötüye kullanma’ suçunun ortaya çıktığını gördüklerini ifade eden Durakoğlu,  bu nedenle de bu kararın altına imza atan, dolayısıyla referandumun bu noktaya gelmesine neden olan Yüksek Seçim Kurulu Başkan ve üyeleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.