• Son Güncelleme : 08.01.2017 14:15
  • Haber Giriş : 13.12.2016 16:54
  • Etkinlik : 12.12.2016

İNADINA KARDEŞLİK, İNADINA BARIŞ

İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK) üyeleri, terör saldırısının yaşandığı Şehitler Tepesinde saldırıyı kınadı.

Taksim Metrosu çıkışında bir araya gelen İMOK üyeleri, “İnadına Kardeşlik İnadına Barış, Terörü Lanetliyoruz” yazılı pankart açtı.

Gruptakiler, ellerindeki karanfillerle İnönü Caddesi’nde sessizce saldırının yapıldığı yere kadar yürüdü. Şehitler Tepesine gelen gruptakiler, saygı duruşunda bulunduktan sonra saldırının gerçekleştirildiği yere karanfil bıraktı.

Burada ilk konuşmayı yapan İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Turhan Atalay, Türkiye Cumhuriyeti’ni parçalamak üzere dış ve iç güçlerin büyük bir yarış içine girdiğini söyledi.

Atalay, “1923’de Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Türkiye’yi hiçbir güç parçalayamayacaktır. Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrımını bir süre sonra ortadan kaldırmak üzere bir mücadeleyi başlatmak istiyoruz. İnşallah bu mücadelede örgütlerimiz elinden geleni gerçekleştirecektir, ben buna inanıyorum” dedi.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu:

“Çok büyük bir acı içersindeyiz. Türkiye’nin bölünmesi mücadelesi içersinde olan iç ve dış güçlere karşı ciddi bir karşı duruşu sergilemek zorunda olduğumuz bir zaman dilimini yaşıyoruz. Bu bizim için bir anlamda ülkemize olan borcumuzdur ve bu borcumuzu mutlaka yerine getirmeliyiz.  Cumartesi günü burada meydana gelen olay basit bir terör olayı değildir. Burada meydana gelen olay ülkeyi bölmeye çalışan güçlerin belli bir aşamaya geldiğini göstermektedir. Hepimiz belli bir bilinç içersinde bu mücadeleyi yapmamız gerekir, bunu unutmamalıyız. Bu vesile ile burada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı olanlara şifa diliyorum. Ama bu olay bir terör olayı olarak bizi korkutmayı amaçlıyorsa; bu bombayı patlatanlar, o bombanın arkasında duranlar bilmelidirler ki, korkmuyoruz, bilmelidirler ki eğer terör bizi yıldırmak istiyorsa asla yılmayacağız, bilmeliler ki eğer terör bizi sindirmek istiyorsa asla sinmeyeceğiz. Bu mücadeleyi sonuna kadar, kanımızın son damlasını verene kadar yürüteceğiz. Bu, ülkemize olan borcumuzdur, bu ülkenin kuruluşuna emek veren ve şehit olan insanlarımıza karşı bir borcumuzdur. Bu borcu mutlaka yerine getireceğiz. O nedenle terör söz konusu olduğunda nasıl ve ne biçimde düşünüyor olursak olalım bir araya gelmeyi becerebilmeliyiz. Aynı şekilde tavır koymayı becerebilmeliyiz. Terör karşısında kararlı tutumumuzu mutlak göstermeliyiz. Bunlara karşı gösterilecek en belirgin tavır da budur.”

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez:

“Burada terörü lanetliyoruz, ama aynı zamanda terörle nasıl mücadele edeceğimizi de konuşuyoruz. En iyi intikam barışa giden yolu aramaktır. Bununla yükümlülüğümüzün son bulacağına da inanıyoruz”.

İstanbul Mali Müşavirler Odası Başkanı Yücel Akdemir:

“Terörü bir kez daha, bin kez daha yüksek sesle lanetliyoruz. Kim ne derse desin barışa, demokrasiye, cumhuriyete inadına sahip çıkacağız. Ülkeyi asla ve asla böldürtmeyeceğiz. Birlikteliğimiz bunun işaretidir, bu yolda birilikte yürümeye devam edeceğiz.”

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan:

“Terör olayları ülkemizin pek çok yerinde denendi ve ülkemiz buralardan hep ayağa kalkmasını bildi. Meslek örgütlerinde olduğu gibi şu anda tüm Türkiye’de teröre karşı biri birliktelik var. Biz inadına bir arada olacağız, inadına kardeşlik diyeceğiz. İnsan hak ve özgürlüklerini, cumhuriyet ve demokrasi değerlerini sürekli haykıracağız.

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu:

“İki gün önce burada daha önce yurdumuzun çeşitli yerlerinde meydana gelen hain, korkakça yapılan terör saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Ne bunları yapanları, ne de yaptıranları asla unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz ve unutturmayacağız.”

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği adına İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik:

“Burada patlayan bombalar bizim barış, kardeşlik ve birlikte yaşam umudumuzu hedef almıştır. Ne kadar bomba patlatılırsa patlatsınlar inadına barış, inadına kardeşlik demeye devam edeceğiz.”