• Son Güncelleme : 28.12.2016 11:48
  • Haber Giriş : 11.12.2016 15:28
  • Etkinlik : 11.12.2016

YILMAYACAĞIZ KORKMAYACAĞIZ SİNMEYECEĞİZ

Dün akşam Beşiktaş'ta bir kez daha yaşadığımız terör eylemi, çok sayıda güvenlik görevlisiyle sivil yurttaşlarımızın yaşam kaybına, daha fazla sayıda yurttaşlarımızında yaralanmasına neden olmuştur. İstanbul Barosu olarak kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah'tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz.

Bu saldırının maç çıkışında patlayan bomba ile gerçekleştirilmiş olması ve doğrudan güvenlik güçlerimizi hedef alması gözü dönmüş canilerin geldikleri son noktayı anlatmaktadır. İçinde bulunduğumuz siyasal koşullarda, idamesini başardığımız hayatımızın içinde güvenlik güçlerimizin fedakarlarından çok ciddi paylar vardır. Bu koşullara rağmen onlar sayesinde hissettiğimiz güven duygusu bugün sahipsiz kaldı. Terör yıldırmaksa yılmayacağız. Sindirmekse amacı sinmeyeceğiz. Asla korkmayacağız. Onun amacına ulaşmasını mutlaka engelleyeceğiz. Bölünmeyeceğiz, böldürtmeyeceğiz. Terör kendi alçaklığının çukurunda boğulana kadar mücadele vereceğiz. Böylesine kanlı bir eylemi planlayıp gerçekleştirecek kadar insanlıktan çıkmış olanları asla affetmeyeceğiz. Bu eylemle varmak istedikleri bir amaç varsa, ona ulaşılmaması için bütünlük içinde davranmaya özen göstereceğiz.

Ülkemiz ve yurttaşlarımız kuruluşumuzda atılan sağlam temellerle oluşturulan değerler sayesinde, ülke bütünlüğü içinde her türlü sorunu aşacaktır. Bizi hiçbir emperyalist güç, terörle hizaya getiremez, getiremeyecektir. Ulusumuza başsağlığı diliyoruz.

İstanbul Barosu Başkanlığı