• Son Güncelleme : 11.10.2016 09:19
  • Haber Giriş : 10.10.2016 16:09
  • Etkinlik : 07.10.2016

Av. Kaptan Gündüz Aybay Anısına Toplantı Düzenlendi

İstanbul Barosu Deniz Hukuku Komisyonunca ‘Ustalara Saygı’ programı çerçevesinde Av. Kaptan Gündüz Aybay anısına düzenlenen toplantı, 7 Ekim 2016 Cuma günü saat 14.00’da Baro Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Deniz Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Han Tolga Taş, deniz hukuku alanında emek vermiş meslek ustalarının anılarını ve deneyimlerini öğrenmek, bunların denizcilik mesleğine adeta bir deniz feneri gibi yön göstermesi amacıyla Ustalara Saygı etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Taş, bu etkinliklerin aynı zamanda, Türkiye’deki deniz hukukçuluğunun tarihine sahip çıkmayı, mesleğin sektörde iz bırakan ustalarının deneyimlerini genç kuşaklara aktarmayı da amaçladığını belirti. Taş, bu toplantıların Türk deniz hukukunun geldiği noktayı öğrenmek bakımından yararlı olacağını, bu nedenle komisyon olarak bu etkinlikleri düzenlemenin bir görev olduğu bilinciyle hareket ettiklerini bildirdi.

Toplantıda konuşan Av. Barış Aybay, ilk toplantının Avukat Kaptan Gündüz Aybay adına düzenlenmesinden Aybay ailesi olarak büyük mutluluk duyduklarını ve Komisyona teşekkür ettiklerini belirtti. Gündüz Aybay’la iki tür ilişkisinin bulunduğunu belirten Barış Aybay, “Birincisi Gündüz Aybay benim amcamdı, ikicisi ise ben meslek yaşamıma onun yanında başladım’ dedi. Aybay konuşmasında Gündüz Aybay’ın meslek yaşamına etkilerini örneklerle anlattı.

İlk toplantıda dört meslek ustası konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacıların özgeçmişleri sunuldu. Daha sonra sırasıyla konuşan Av. İzzet İzrael Hatem, Av. Erol Ertan, Av. İsmail Andaç Bilgen ve Av. Ender Kanar meslek yaşamlarına ilişkin ayrıntılı bilgi verdiler. Konuşmacılar, meslek yaşamlarında karşılaştıkları deniz kazaları ve bunlara ilişkin davalarla ilgili çeşitli örnekleri kapsayan açıklamalarda bulundular.