• Son Güncelleme : 14.07.2016 08:52
  • Haber Giriş : 29.06.2016 12:44
  • Etkinlik : 29.06.2016

Teröre Lanet Olsun, Ulusumuzun Başı Sağolsun. Şimdi Teröre Karşı Dimdik Durma Ve Ulusal Bilinci Güçlendirerek Birlik Olma Zamanıdır

Ülkemiz zor bir süreçten geçerken, bu kez Atatürk Havalimanı’nda hain ve alçakça bir saldırı ile sarsıldık. Ne yazık ki çok sayıda yurttaşımız bu saldırıda yaşamını yitirdi ve yaralandı. Ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa dilemekteyiz.

Ortadoğu'nun kaygan zemininde oynanan emperyalist satrançta, pek çok terör örgütünün de piyon, maşa ve tetikçi olarak kullanılmaktadır. Türkiye’nin mat edilmesine yönelik bu oyunda başta iktidar olmak üzere herkesin gündelik siyasi hesaplardan uzak olarak durumu soğukkanlılıkla gözden geçirmesi zorunlu hale gelmiştir.

Bu küresel  oyun, siyasi çıkarları değil, ulusal çıkarları öne alan, anti-emperyalist, milli bir duruş ve dayanışma ile boşa çıkarılabilir. Bu açıdan öncelikle iktidar partisi ve Cumhurbaşkanı, dünyada ve bölgemizdeki uluslar arası siyasi ve ekonomik güç savaşlarını doğru okumalı, politik ve tarihsel nesnellikten tamamen kopuk fantezilerini acilen bir yana bırakmalıdırlar.

Gündelik siyasi çıkarlar uğruna kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı, alt kimliklere dayalı, toplumu gerecek, kin ve nefrete, düşmanlığa yol açan, dini ve etnik kimlikleri istismar etmekten vazgeçilmelidir. Milli birlik ve beraberlik, ulus olma bilinci öne çıkarılmalıdır Türkiye’nin güç kapasitesine, haklılığına ve meşruiyetine dayanmadan kof, içeriksiz, devlet dilinden ve devlet soğukkanlılığından uzak, meydan okuyucu söylem ve eylemlerden kaçınılmalıdır.

Aynı şekilde terörle kararlılıkla mücadele edilirken, terörün fikri ve psikolojik kaynaklarını yaratan, güçlendiren, meşru göstermeye hizmet eden söylem ve uygulamalardan uzak durulmalı, siyasi kimliğine bakılmaksızın buna hizmet eden basın-yayın organlarına karşı hukuki sınırlar içerisinde gerekli tepki verilmelidir.

Türkiye'nin bugün devlet aklına, akıl ve bilime dayalı yönetim ve yöntemlere, “yurtta sulh cihanda sulh” ilkesine, bu ilkeye dayalı iç ve dış politikaya, ihtiyaç duyduğu açıktır. Cumhuriyet değerleri ve rejimi ile didişmenin, ümmetçi, din istismarına, akıl ve bilim dışı hurafelere, etnik ve mezhepsel ayrımcılığa dayalı politikalarda ısrar etmenin acı sonuçları ve ağır faturası  önümüzdedir.

Bu nedenlerle acımız ve öfkemiz büyük olmakla birlikte İstanbul Barosu olarak herkesi soğukkanlı olmaya, ayrılıkçı ve kökten dinci teröre karşı birlik  olmaya, ortak aklı oluşturmaya, kutuplaşma ve ayrıştırmalara son vermeye çağırıyoruz.

Siyasi iktidarı ulusal bütünlüğe, akıl ve bilime, Cumhuriyet değerlerine dayalı politikalara davet ediyoruz. Bu konuda en büyük sorumluluğun devleti yönetenlere düştüğünü hatırlatıyoruz.

Ulusumuzun başı sağ olsun. Türk Milleti, emperyalizmin ülkemizin bütünlüğüne ve milli varlığımıza yönelik dayatmalarına asla boyun eğmeyecektir.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI