• Son Güncelleme : 30.05.2016 17:58
  • Haber Giriş : 25.05.2016 19:03
  • Etkinlik : 21.05.2016

Sığınmacı Ve Mülteci Krizinde Hukuki Çözümler

Uluslar arası Avukatlar Birliği, ( UIA ) Union İnternationale des Avocats, İstanbul Barosu 20, 21 Mayıs 2016 tarihinde Sığınmacı ve Mülteciler Krizinde Hukuki Çözümler konulu uluslar arası toplantı düzenlediler.

Samsun Barosu konferans salonunda 20 Mayıs 2016 Cuma günü saat 08:30 da kayıtla başlayan toplantının açılış konuşmalarını Uluslar arası Avukatlar Birliği, ( UIA ) Union İnternationale des Avocats Başkanı UGGC Avocats Paris, France Attr. Jean – Jacques UETTWILLER, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. A.Metin URACİN, Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami GÜRBÜZ, Uluslar arası Avukatlar Birliği, Türkiye Barolar Bitliği Gewnel Sekreteri Av. Güneş Gürseler, ( UIA ) Milli Komite Başkanı Av. Prof. Dr. Berin Eregin, Samsun Belediye Başkanı yaparken, toplantının sunumu İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Kordinatörü Ece Basmacı Karalar tarafından yapıldı. .

Toplantı, 20, 21 mayıs günlerinde iki gün süresince sekiz oturum halinde yapıldı. Sunumu Sorbon Ünversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Burcu OSMANOĞLU tarafından yapılan Transit Geçis Sırasında Mültecilerin İdaresinde Hukuki Çözümler temalı ilk oturum İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yrd. Doc. Dr. Faruk Kerem GİRAY, Yabancılar ve Uluslar arası Koruma Kanunu Kapsamında Transit Geçişte Mültecilerin Hukuki Koruma Önlemleri konusunda, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. A.Metin URACİN, Yabancılar ve Uluslar arası Koruma Kanununda İlerlemeler ve Coğrafi Sınırlama konulu konuşmalar yaptılar. ( Av. A.Metin Uracin tarafınfan yapılan İngilizce ve Türkçe konuşma metni ektedir. )

Toplantının birinci gün ikinci oturumunda Birleşik Krallıklar/ Londra’dan Solicitors Laura DEVINE ve Yunanistan’ın Atinak Barosundan Uluslararası Avukatlar Birliği Hukukun Üstünlüğü Bölümü Başkan Yardımcısı Av. Sotiris FELIOS ‘ Mültecilerin Geciçi Koruma Sırasında Geliş ve Varış Ülkelerindeki Hukuki Sorunları’ konulu tebliğler sundular.

Toplantı İspanya Madrid Uluslar arası Avukatlar Birliği İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Avukat/ Abagados Angela DİAZ –BASTİEN VARGAS ZANİGAtafından sunulan BM Cenevre Convansiyonu Kapsamında mültecilerin Hukuki durumu konulu konuşma, İspanya Valencia Avukat/ Abagados Maria Vanessa BOJORGE ZUNISA tarafından sunulan ‘ Uluslararası Sözleşmeler Kapsamında Mülteciler’ konulu tebliğlerle devam etti.

Macaristan Budapeşte Dr. Avukat/ Szecskay Adrienn Tar ‘ Avrupa Birliği ve Macar Hukuku Kapsamında Multecilerin Korunması’ konulu kanuşmasını yaptığı oturumu Yunanistan’ın Atinak Barosundan Uluslararası Avukatlar Birliği Hukukun Üstünlüğü Bölümü Başkan Yardımcısı Av. Sotiris FELIOS yönetti.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Özge Yıldız HAKKAKUL tarafından yapılan ‘ Türk Hukuk Kapsamında Yabancılatın Çalışma Hakkı ‘ konulu Power Point sunumu ile İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. A.Metin URACİN, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununu kapsamında Sığınmacı ve Mültecilerin Çalışma Hakları ile Pratik Uygulamalar’ konulu yapmış oldukları konuşmaların olduğu oturum Birleşik Krallıklar/ Londra’dan Solicitors Laura DEVINE tarafından yönetildi.

Toplantı İspanya Madrid Uluslar arası Avukatlar Birliği İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Avukat/ Abagados Angela DİAZ –BASTİEN VARGAS ZANİGA tafından başkanlığı yapılan altıncı oturumda İstanbul Barosundan Avukat Ferah BALLUFF ‘ Organ Kaçakçılığı Ticareti ‘ konulu konuşması, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. A.Metin URACİN ‘ Ulusal ve Uluslar arası Yasalar Kapsamında Organ Kaçakçılığı’ konulu kunuşmalar yaptılar ( Av. A.Metin Uracin tarafınfan yapılan İngilizce ve Türkçe konuşma metni ektedir. )

İstanbul Barosundan Avukat Ferah BALLUFF oturum başkanlığını yaptığı Yunanistan Selanik Barosundan Avukat George TSAUUSİS, Selanik Barosundan Avukat Nikos AREYRIOU, Fransa Paris Barosundan Av. Paskal Petrel tarafından ‘ Geçici Koruma Sırasında Hukuki Açıdan Durumu’ konulu İstanbul Barosundan Avukat Duygu Akan ‘Uluslararası Hukuk Kapsamında İnsan Kaçakçılığı’ konulu tebliğler sundular.

Toplantının son oturumunda Uluslar arası Avukatlar Birliği Başkanlık DANIŞMANI Ankara Barosundan Av. Yonca YÜCEL tarafından yönetilen oturumda Samsun Barosundan Av. Lemi Keleş ‘ Türkiyede Mülteci SDorunu ve Orta –Doğuda İstikrarsızlık2 konulu konuşmasıyla Samsun Barosu Yönetim Korulu Üyesi ve Samsun Barosı Dış İlişkiler Bölümü Kordinatörü Av. Ömercan Karacan ‘ Mülteci ve Sığınmacıların Geldikleri Ülkedek Sosyal Alanda Sorunları’ konulu konuşmalar yaptılar.

Toplantı Kapanış Konuşmalarıyla sona erdi.

Toplantıya Uluslar arası Avukatlar Birliği Kordinatörü Colette SURIN, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Üyesi Av.Deniz UYSAL, Stj. Av. Ezgi Gönenç AYKOL, Eskişehir Barosundan Av.İlknur ÇOTAK, İstanbul Barosu Avrupa Birliği Komisyonu Eş- Başkanı Av. Cem Murat SOFUOĞLU, İstanbul Barosu Avrupa Birliği Komisyonu Sekreteri Av. Emre NİSLİ, Samsun Barosu Başkan Yardımcısı Yavuzcan Samsun Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Uğur ARSLAN, Av. Kutluhan GÖKÇE, İstanbul Barosu Avrupa Birliği Komisyonu Üyesi Av. Duygu ÖZTAN, , Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya YILMAZ, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av.İzzet VARAN, Samsun Başsavcı Vekili Uğur SÜRMELİ, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal ALVER, Trabzon, Ordu, Amasya, Sinop, Çorum, Kastamonu, Erzincan Baroları başkanları,Samsun Barosu E. Başkanları Av.Alpay SUNGURTEKİN ve Av.ARİF YILMAZ ÜNEY, TBB delegelerimiz Av. Burhan UYAN, Av. Hale GÜNAYDIN ve Av. Metin ÇINAR, Av.Süleyman Engin Yilmaz katıldılar.