• Son Güncelleme : 04.05.2016 16:55
  • Haber Giriş : 04.05.2016 15:59
  • Etkinlik : 23.04.2016

Bayramı, Mahpus Çocuklarla Kutladık

Çocuk Hakları Merkezi, Çocuk Hapishaneleri Çalışma Grubu üyesi avukatlar; 23 Nisan’ın özgürlüğünden yoksun bırakılan çocukların da bayramı olduğunu hatırlatmak ve bayramı çocuklarla birlikte kutlamak için Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda etkinlikler gerçekleştirdi

Etkinliklere Çocuk Hakları Merkez’inden Av. Ayşe DÖNMEZ, Av. Burcu UÇURAN, Av. Cem DEMİRAYAK, Av. Gizem Atar, Av. Gözde ŞEN, Av. Neslihan AÇIKGÖZ, Av. Nurşah GÜMÜŞ,Av. Nükhet TAŞDELEN,Av. Özlem Akbulut Gün, Av. Tuğçe KABAOĞLU, Av. Şener TACİROĞLU, Stj. Av. Sena Gökçe TUTGUNER, Stj. Av. Yunus Emre ÇELEBİ ve ulaşım konusunda destek sağlayan Vahit YURTSEVER katıldı.

Etkinliklerde, 22 Nisan 2016 günü Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nden ressamların da desteği ile 82 çocuk hayallerini tuvallere döktü, 25 Nisan 2016 günü ise Çizgi Kukla Tiyatrosu tarafından Black Light tekniği ile sergilenen Bremen Mızıkacıları oyunu çocuklardan büyük ilgi gördü.

Çocuk Hakları Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, etkinliğin amacının, 15 Nisan Dünya Sanat Günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocukları sanatla buluşturmak, çocukların yeteneklerini keşfetmelerine aracı olmak, çocuklara kendilerini ifade etme alanları yaratmak  ve mahpus çocukların varlığını 23 Nisan vesilesi ile bir kez daha hatırlatmak olduğu belirtildi.

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Çocuk Hapishaneleri Çalışma Grubu üyeleri, mahpus çocuklara hukuki yardım protokolü çerçevesinde hapishanelerdeki düzenli çalışmalarını yürütürken, önemli günler aracılığıyla çocukların yanlarında olmaya da devam edeceklerini, çocuklarla birlikte oldukları bu 23 Nisan’ın kendi çocuklukları dâhil yaşadıkları en güzel bayram olduğunu ifade ettiler.

Çocukların özgürlüklerinin ve güvenliklerinin üzerindeki haksız ve hukuksuz uygulamaların son bulması dileğiyle, tüm çocukların 23 Nisan’ı bir kez daha kutlu olsun!

ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ