• Son Güncelleme : 12.04.2016 09:57
  • Haber Giriş : 12.04.2016 08:40
  • Etkinlik : 08.03.2016

Kadın Hakları Ve Aile İçi Şiddet” Konulu Sertifika Programı Devam Ediyor

Adli Yardım Merkezimizden görev alan meslektaşlarımızın, özellikle “kadının aile hukukundan doğan ve şiddet içeren talepleri” konusunda açılan davalarda, başvuru tarihinden başlayarak alınması gereken tedbirler ve savunma teknikleri açısından bilgilendirilmeleri amacıyla İstanbul Barosu Yönetim Kurulu kararıyla Kadın Hakları Merkezince verilmekte olan eğitim seminerleri devam ediyor.

Eğitim seminerine katıldığına ilişkin sertifikası bulunmayan meslektaşlarımızın, kadınların aile hukukundan kaynaklanan adli yardım istemlerinde (Boşanma, 6284 sayılı kanun gereğince tedbir ) görev alabilmeleri mümkün olamayacaktır. (Daha önce bu seminerlerden geçmiş olan meslektaşlarımızın yeni dönem seminer çalışmalarına katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.)

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı Büyük Konferans Salonunda yapılan seminere katılan meslektaşlarımıza İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından katılım belgesi verildi.

Programda ele alınan konular ve konuşmacıları şöyle:

8 NİSAN 2016 CUMA

10.05-12.00

Medeni Kanunda Mal Rejimleri

Av. Nazan MoroğluYeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi

13.00-13.45

Adli Yardım Bürosunun İşleyişi – İşleyiş Hakkında Soru ve Önerilerin Değerlendirilmesi

Av. Tuğçe Bilgili

14.00- 15.00

Şiddet Mağdurları ile Görüşme Teknikleri

Neşe Yüksel Psikolog - İstanbul Aile Mahkemeleri

15.10-16.20