• Son Güncelleme : 15.01.2016 15:58
  • Haber Giriş : 12.01.2016 16:22
  • Etkinlik : 04.01.2016

Avukatlık Ruhsatnamesi, Avukat Ve Stajyer Kimlikleri İle Katip Kimliklerinde Kullanılacak Fotoğraflar

Avukatlık Ruhsatnamesi, avukat ve stajyer kimlikleri ile katip kimliklerinde kullanılacak fotoğrafların dijital olarak işlem görmeleri nedeniyle bu kullanıma uygun özellikte olmaları gerekmektedir.

Ancak barolarımızdan gönderilen ruhsat ya da kimlik dosyalarının bazılarında; cep telefonu ile çekilmiş fotoğraflar, özçekim fotoğrafı, düğün fotoğrafı, eski kimlik belgesinin fotokopisi, başka insanların da olduğu toplu çekilmiş fotoğraflar gibi hiçbir şekilde standartlara uymayan fotoğraflar çıkabilmektedir. Belge düzenlenmesinde kullanılamayacak durumda olan bu fotoğrafları Ruhsat Sicil Müdürlüğü personelimiz standartlara uygun hale getirmeye çalışmaktadır.

Bu fotoğrafların önemli bir bölümü de geri gönderilmek zorunda kalındığı için gecikmelere neden olmaktadır.

Resmi kimlik belgesi özelliğinde olan avukatlık kimlik belgesinde sahibinin yüzünün açıkça görünmesi bir zorunluluktur.

Bu nedenle ruhsatname ve kimlik belgelerinde kullanılacak fotoğraflarda, pasaportlarda kullanılan “biyometrik fotoğraf” esaslarına uyulması gerekmektedir.

Avukatlık Ruhsatnamesi, Avukat ve Stajyer Kimlikleri ile Katip Kimliklerinde kullanılacak fotoğraflara ilişkin kılavuz