• Son Güncelleme : 05.01.2016 10:06
  • Haber Giriş : 04.01.2016 19:18
  • Etkinlik : 28.11.2016

Sofya Barosu Ve Kadın Avukatlar Birliği’Nin Düzenlediği“Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele”Konferansı Sofya’Da Yapıldı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle, Sofya Barosu ve Kadın Avukatlar Birliği (Women Lawyers Association) tarafından düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadelede Kurumlar, Medya ve Toplumun İşbirliği” konulu uluslararası konferans, 26-28 Kasım 2015 tarihlerinde Sofya’da gerçekleştirildi.

Konferans ile, kadına yönelik şiddet ile mücadele için kurumların ve örgütlerin ortaklaşa faaliyetler yürütmesi ve güçlerini birleştirmeleri hususlarına dikkat çekmek, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli mekanizmaları optimize etme yollarını birlikte aramak, farklı bakış açılarına ve bu bağlamdaki çeşitli problemlere kulak vermek amaçlandı. Toplantının diğer bir önemli amacı ise, Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin (Council of Europe Convention on Preventing and Combating Violence against Women and Domestic Violence- Istanbul Convention) imzalanması ve onaylanmasının gerekliliği konusunda kamuoyu yaratmaktı.

Konferansa Bulgaristan makamlarından kadına yönelik şiddet konusunda çalışmalar yürüten kişiler, yasama, yürütme, yargı mensupları, yerel yönetimler, medya, dini örgütler, psikologlar,  sağlık uzmanları, sivil toplum örgütleri ve uluslararası toplumdan temsilciler katıldı.

İstanbul Barosu Başkanlığı’nın da davet edildiği toplantıya, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan’ın, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele: 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” başlıklı tebliği gönderildi. Tüm katılımcılara dağıtılan tebliğe, toplantı sonuç bildirgesinde de geniş yer verildi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE

Alisbah Tuskan - COMBATING VIOLENCE AGAINST WOMEN