• Son Güncelleme : 05.01.2016 10:05
  • Haber Giriş : 04.01.2016 15:14
  • Etkinlik : 28.12.2016

Türkiye’Nin Avukatlara İhtiyacı Var

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni eğitim dönemi 28 Aralık 2018 Pazartesi günü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı Konferans Salonunda başladı.

Açılışta konuşan Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Av. Muazzez Yılmaz, Staj Eğitim Merkezini tanıttı ve eğitim programı hakkında bilgi verdi.

Eğitim döneminin ilk dersini ise İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu verdi.

Avukatlığın herkesin anladığı anlamda genel geçer bir kavram olmadığını belirten Durakoğlu,  avukatlığın yüklediği sorumluluklar açısından özellikle üzerinde durulması gereken bir meslek olduğunu söyledi.

Avukatlığı bir yaşam biçimi olarak niteleyen Mehmet Durakoğlu şöyle dedi: “Sadece sırtında cüppe olduğu zamanlarda değil, özel yaşamında da avukatın her şeye dikkat etmesi gerekir. Avukatlığı yaşam biçimi yapan kuralları da bizim meslek ilke ve kurallarımızdır.  O nedenle staj eğitimi boyunca meslek ilke ve kurallarına uygun bir mesleği biçmeye çalışmanız son derecede büyük önem taşıyor”.

Meslek ilke kuralları ile gerçek uygulamaların örtüşmediğine dikkat çeken Durakoğlu, bunun böyle olmadığının disiplin dosyalarından anlaşıldığını, avukatlar en az kendi hukuklarını bildiklerini, o yüzden de Baro yönetimi olarak çok fazla şikâyetlerle karşılaştıklarını anlattı.

Avukatın kendi mesleğini yaparken tek silahının bilgi olduğunun altını çizen Mehmet Durakoğlu, o nedenle avukatlardın sürekli bilgi biriktirmek zorunda olduklarını, aslında Avukatlığın insanın DNA’sında olması gerektiğini vurguladı.

Durakoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ülkede insan haklarını savunma temel görevlerimizden birisidir. Sadece yaşamak için değil, onurlu bir şekilde yaşamak için, sadece kendimiz için değil, yurttaşlarımızın da onurlu bir şekilde yaşaması için bu mücadelenin yapılması gerekir. O nedenle Türkiye’nin avukatlara ihtiyacı var”.