BAŞKAN

Telefon:05303147007
E-Posta:hakname@hotmail.com

İSTANBUL BAROSU DERGİSİ YAZI YAYIM KURALLARI

Yüzyıla yaklaşan bir süredir çıkmakta olan dergimiz, İstanbul Barosu Üyelerine, Yüksek Yargı Organlarına, Barolara, Seçkin Kütüphanelere ve İstanbul’daki Adliyelerde görev yapan yargıç ve savcılara ulaştırılmakta ve sürekli artan (12.000 ) tirajla yayımını sürdürmektedir.

Dergiye gönderilecek yazıların başka bir yerde yayımlanmamış ya da yayımlanmak üzere gönderilmemiş olması gerekmektedir.

Yazılar, CD ile birlikte A4 boyutunda bir nüsha bilgisayar çıktısı ya da e-posta ile dergi@istanbulbarosu.org.tr adresine gönderilmelidir.

Dipnotlar sayfa altında gösterilmelidir. Dipnot numaraları noktalama işaretlerinden sonra kullanılmalıdır. Dipnot ve kaynak verilirken yazar adı ve soyadının sadece baş harfleri büyük harf olmalı, eğer verilen kaynak makale ise makale adı çift tırnak (“ ......”) içine alınmalı, sadece eser adı İTALİK verilmeli, yayınevi, ili, baskı yılı ve sayfa sayısı sırası ile verilmelidir.

Örneğin: Yazar Adı, “Makale Adı”, Eser Adı, Xxxx Yay. 2. baskı, İstanbul 1999, s. XX.

Talih Uyar, “İflasın Ertelenmesi”, İstanbul Barosu Dergisi, İstanbul 2009, C. 83, S. 3, s. 1215.

Yazıların düzeltilmesinde, (12 Eylül Cuntası tarafından kapatılan) Türk Dil Kurumu’nun yayımladığı YAZIM KILAVUZU esas alınmaktadır.

Yazarlar, unvanlarını, görev yaptıkları kurumları, haberleşme adresleri ile telefon numaralarını ve varsa e-posta adreslerini göndermelidirler.

Gönderilen yazıların yayımlanması kabul edildiği takdirde, yazının basılı ve elektronik yayım haklarına İstanbul Barosu sahip olacaktır.

Yazılar yayımlansın ya da yayımlanmasın geri verilmez. Yayımlanmayan yazılar için gerekçe belirtme zorunluluğu yoktur. Gönderilen yazılarda Yayın Kurulu’nun belirlediği ilkeler doğrultusunda biçimsel düzeltmeler yapılabilir.

Yazardan düzeltme istenilmesi halinde, düzeltmenin en geç on gün içinde yapılarak yazının Yayın Kurulu’na ulaştırılması gereklidir.

Dergiye gönderilen yazıların yazım bakımından son denetimlerinin yapılmış olduğu, yazarın gönderdiği biçimiyle yazının basımı için “olur” verdiği kabul edilecektir. Yazı teslim edildikten sonra baskı düzeltmeleri için ayrıca yazara gönderilmez.

Yayın Kurulumuza mesai saatleri içerisinde 0 216 427 37 22 nolu telefondan veya 0 216 427 05 49 nolu Fakstan ve dergi@istanbulbarosu.org.tr e-posta adresinden ulaşılabilir.