Avukat Girişi:  Kullanıcı Adı: Şifre:

Stajyer Avukat Girişi «
Şifremi Unuttum «
Üye Ol «

ANASAYFA | BARO LEVHASI | ETKİNLİK TAKVİMİ | HABERLER | BARONET | BİLGİ HAVUZU | İLETİŞİM | ENGLISH
 Tarihçe

Alexa Toolbar

BAŞKAN

Av.Doç.Dr.Ümit KOCASAKAL (18025)

1966 yılında Köln'de doğdu. 1986 yılında Galatasaray Lisesi'nden, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre serbest avukatlık yaptıktan sonra 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku asistanı oldu. 2000 yılında Karapara Aklama Suçu konulu teziyle doktor, 2005 yılında Avrupa Birliği Ceza Hukukunun Esasları çalışmasıyla da doçent oldu. Çeşitli üniversitelerde dersler verdi. Yayımlanmış çok sayıda makale ve yazısı bulunmaktadır.2004-2006 döneminde İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı olarak görev yaptı. 2008-2010 döneminde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu. 2010-2012 ve 2012-2014  dönemlerinde İstanbul Barosu Başkanlığı yaptı. Halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı olarak öğretim üyeliğini sürdürmektedir. Fransızca bilir.
E-posta: info@istanbulbarosu.org.tr

BAŞKAN YARDIMCISI

Av.Mehmet DURAKOĞLU (14102)

1956'da Sivas'ta doğdu. Ankara Atatürk Lisesini bitirdi. 1982'de
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1986'da serbest avukatlığa başladı. Dış Ticaret alanında sertifika programları dersleri verdi. Aynı konuda yayınlanmış makaleleri vardır. İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu Ūyeliğinde bulundu. 2004'de İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.
2006'da Baro Başkan Yardımcısı oldu. 2010-2012 ve 2012-2014 dönemlerinde İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. ÇYDD Üyeliği ile SODEV ve TÜSES yönetimlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

E-Posta:mehmetdurakoglu@istanbulbarosu.org.tr

GENEL SEKRETER

Av.Hüseyin ÖZBEK (16214)

1951 yılında Kastamonu'da doğdu. Çorum Öğretmen Okulu sonrası Erzurum Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünde öğrenim gördü. Edebiyat öğretmenliği yaptı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 2002-2004 arası İstanbul Barosu Baro Meclisi ve İnsan Hakları Merkezi yürütme kurullarında bulundu. 2004-2006, 2006-2008, 2008-2010, 2010-2012 dönemlerinde İstanbul Barosu Yönetim Kurulunda Genel Sekreterlik görevini yürüttü.  Roman, öykü çalışmalarını sürdürmektedir. Deneme ve eleştiri türünde yayınlanmış kitapları vardır. 2012-2014 döneminde İstanbul Barosu Genel Sekreteri olarak görev yaptı. ÇEKÜL -Çevre ve Kültürel Değerleri Koruma Vakfı- Yüksek Danışma Kurulu Üyesi, 68’liler Birliği Vakfı Danışma Kurulu üyesidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Serbest avukat olarak çalışmaktadır.
E-Posta:huseyinozbek@istanbulbarosu.org.tr

SAYMAN

Av.Aydeniz Alisbah TUSKAN (10048)

1950 İstanbul  doğumludur. 1973 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Banka avukatlığı ile başladığı meslek hayatına serbest avukat olarak devam etmektedir. 1996-2000 Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanlığı, 2007-2009 Dönemi Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Sözcülüğünü yapmıştır. İstanbul Barosu Tüketici Hakları Merkezi Kurucu Başkanı ve Türkiye Baroları Kadın Hukuku Komisyonları kurucu üyesidir. 2004-2006 Dönemi İstanbul Barosu Kadın Komisyonu Başkanlığı yaptı. Halen İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanıdır. Staj Eğitim Merkezi ve Bahçeşehir Üniversitesi Toplum Akademisinde Tüketici Hakları dersi vermektedir. TBB İstanbul Barosu delegesi, 2010-2012 ve 2012-2014 dönemlerinde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Evli olup, 1 kızı vardır.
E-posta:aydeniztuskan@istanbulbarosu.org.tr

Av.Necmi ŞİMŞEK (8781)

29.09.1948 tarihinde doğmuştur. 1965 yılında Kütahya Lisesini, 1970 tarihinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiştir. 1973 yılında İstanbul Barosu'na kaydolmuştur ve bu tarihten itibaren Silivri İlçesinde serbest avukat olarak görev yapmaktadır. Prof.Dr. Meral Şükran Şimşek'le evlidir. Binnaz İdem ve Ata Erdem'in babası, Lara'nın Büyükbabasıdır.
E-Posta: necmisimsek@mynet.com

Av.Sevgi BARUTÇU (12825)

1960 Ankara doğumludur. İstanbul Hukuk Fakültesinden 1981 yılında mezun oldu. Mezuniyet ve staj sonrası başladığı serbest avukatlık çalışmasına halen devam etmektedir. İstanbul Barosu Bakırköy Bölge Temsilciliği, Staj Eğitim Merkezi Yürütme kurulu üyeliği, Türkiye Barolar Birliği delegesi, İstanbul Barosu Yayın Kurulu Üyeliği ve Tüketici Hakları ve Rekabet Hukuku Merkezi Yürütme kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Staj Eğitim Merkezinde Avukatlık Hukuku dersleri verdi. 2012-2014 yıllarında İstanbul Barosu Disiplin Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.
E-Posta: sevgibarutcu@istanbulbarosu.org.tr

Av.Şahin Erol (12920)

1953 yılında Tokat İli, Zile İlçesi Acıpınar Köyünde doğdu. İlköğrenimini 1959-1964 yılları arasında kendi köyünde Acıpınar Köyü İlkokulu’nda, orta öğrenimimi 1965-1968 yılları arasında Zile İlçesi Zile Lisesi orta bölümünde tamamladı. 1968 yılında açılan sınavı kazanarak Kuleli Askeri Lisesine girdi. 1971 yılında lise öğrenimimi tamamlayarak Ankara Kara Harp Okulu’na kaydını yaptırdı. Kara Harp Okulu’nu 1974 yılı 30 Ağustos’unda bitirdi. 1975 yılında girmiş bulunduğu üniversite giriş sınavında başarı göstererek Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kaydını yaptırdı. Haziran 1981’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrıldı. 1982 Haziranında hukuk fakültesinden mezun oldu. Ekim 1983’den beri serbest avukatlık yapmaktadır. 1978 yılında ilkokul öğretmeni olan Nursafi GÜLER ile evlendi.1979 doğumlu Deniz ve 1981 doğumlu Emre adında iki oğlu vardır. 1983-1995 Yıllarında Taksim’ de mesleki faaliyetimi sürdürdü. 1995 Yılında bürosunu Taksim’den Esenyurt’a, 1999 Yılında Avcılar’ a 2002 Yılında ise Büyükçekmece İlçesine aldı. 2002 Yılından beri Büyükçekmece İlçe Bölgesinde mesleki faaliyetimi sürdürmektedir. 2010 Yılından beri baromuzun Büyükçekmece Adliyesi temsilcisi olarak görev yaptı. Yine 2010 ve 2012 Baro Genel Kurullarında TBB İstanbul delegasyonunda görevlendirildi.
E-Posta: avsahinerol@hotmail.com

Av.Süreyya TURAN (14253)

1964 Trabzon doğumludur.1985’te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Türk Hukukçu Kadınlar Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Sekreter , Denetleme Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak çalışmıştır. Dernek faaliyet konuları kapsamında seminer çalışmalarına katılarak eğitim vermiştir. Bunun yanında birçok Sivil Toplum kuruluşunda kadın ve çocukların haklarının anlatılması çalışmalarında bulunmuştur. İstanbul Barosu’nda Kültür Sanat Komisyonu ve Kamu Avukatları Komisyonunda görev yapmıştır. 2006-2010 döneminde Baro Meclisi Divan Üyeliği, 2010-2012 döneminde Baro Meclisi Başkan Vekilliği görevinde bulunmuştur. İki dönem Barolar Birliği delegeliği yapmıştır. Staj Eğitim Merkezinde, Uygulamada Avukat Bölümünde avukatların Görevleri sebebiyle işledikleri suçlar konusunda ve sanal yargılama konusunda uygulamalı eğitimler vermiştir. Avrupa Konseyi ve Türkiye Barolar Birliği’nin ortak olarak yürüttükleri Türk Avukatların Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi konularında Aşamalı Eğitimleri Projesinde eğitimci avukat olarak görev almış ve bu kapsamda İzmir, Trabzon ve İstanbul’da avukatlara eğitim vermiştir. Verdiği seminerlerle ilgili sunumlar Barolar Birliği’nin sitesinde yayınlanmaktadır. Bakırköy Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği, Sağlık Kurulu Başkanlığı ve Kent Konseyi Kadın Meclisi 2.Başkanlığı yapmıştır.2012-2014 dönemlerinde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2012-2014 yıllarında İnsan Hakları Merkezi, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu, Kurum ve Kamu Avukatları Kurulu Koordinatörlüğü görevinde bulundu. Halen Sarıyer Kent Konseyi Kadın Meclisi 2.Başkanıdır… Elif ve Esin’in annesidir…
E-Posta: sureyyaturan@istanbulbarosu.org.tr

Av.Cengiz YAKA (15412)

1964 yılında İstanbul doğdu İlk, orta, lise eğitimimi Trabzon da tamamladı.1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezun oldu. 2006-2008 döneminde TBB Delegesi olarak görev yaptı. İstanbul Barosunda Medya Komisyonu Başkan Yardımcılığı, Avukat Hakları Merkezi Başkanlığı ve Baro Meclisi Başkan Vekilliği yaptı.  2010-2012 döneminde İstanbul Barosu Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
E-Posta:
cengizyaka@istanbulbarosu.org.tr

ÜYE

Av.Prof.Dr.Serap Keskin Kiziroğlu (17430)

24.Kasım.1964 tarihinde, babasının memuriyeti dolayısıyla İzmir’de dünyaya geldi, aslen Orduludur. 1969’dan beri Sarıyer-İstanbulludur. 1981 Beşiktaş Kız Lisesi, 1985 Mayıs İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 1985 Eylülünde aynı Üniversitede Kamu Hukuku Yüksek Lisansına başladı, 1987’de ‘’’Türk Ceza Hukukunda Kasten Müessir Fiiller’’ konulu teziyle tamamladı ve doktoraya başladı. 1986 Şubatında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalında araştırma görevlisi oldu, aynı dönemde babası vefat etti. 1996 yılında ‘’Ceza Muhakemesi Hukukunda Temyiz Nedeni Olarak Hukuka Aykırılık’’ konulu teziyle Kamu Hukuku Doktoru unvanını oybirliğiyle kazandı, 1998 yılında yardımcı doçentlik kadrosuna atandı. 17.Mayıs.2004 tarihinde Ceza ve Ceza Usul Hukuku Doçenti unvanını oybirliğiyle kazandı, 2004 Kasımında doçentlik kadrosuna atandı. Başlıca doçentlik çalışması ‘Fikri (Düşünsel) Mülkiyet Haklarında Patent ve Markanın Ceza Normlarıyla Korunması’’ konulu kitabıdır. 2009 Haziranında emeklilik hakkını kullanarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden emekli oldu, bir vakıf üniversitesinde çalışmaya başladı. 2010 Eylülünde profesörlük kadrosuna atandı. Başlıca profesörlük takdim çalışması ‘’5237 Sayılı Türk Ceza Kanununda Konut Dokunulmazlığının İhlali Suçu’’ konulu kitabıdır. Uzmanlık alanında yayınlanmış makaleleri ve tebliğlerinin dışında çeşitli zeminlerde sayısını not etmediği pek çok sempozyum, panel vb. etkinliklere katıldı. Şubat 2013-Ekim 2014 tarihleri arasında İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeliği yaptı. Son iki dönemdir Türk Ceza Hukuku Derneği Yönetim Kurulu üyesidir. Emekli Dz.Kur.Kıd.Albay, Yard.Doç.Dr.(çeko) Ahmet Mithat Kiziroğlu ile evli olup, N.Kaan Kiziroğlu’nun annesidir.
E-Posta: serapkiziroglu@istanbulbarosu.org.tr

Av.Hasan KILIÇ (30497)

Genç Avukatlar Birliği  Baskanlığı görevini yürüten Hasan Kılıç DAÜ Hukuk Fakültesini Şeref Öğrencisi derecesinde bitirmiş ve halen İstanbul Bilgi Üniversitesinde İnsan Hakları Hukuku bölümünde Yüksek Lisans öğrenimine devam etmektedir. Baro Meclisi Üyeliği, Bölge temsilciliği, Avukat Hakları Merkezinde  Genel sekreterlik, Başkan Yardımcılığı ve Başkanlık görevini yürütmüştür. Ayrıca İstanbul Barosu CMK Kordinatörlüğü, Medya Komisyonu ve Çocuk Hakları Merkezi Yürütme Kurulunda  görev yapmıştır.2010-2012, 2012-2014 dönemlerinde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. İnsan Hakları Merkezi, MAHKİM Üyeliği ve Fikri ve Sinai Haklar Merkezi üyeliğinde bulunmuştur.
E-posta: hasankilic@istanbulbarosu.org.tr

Şahkulu Mahallesi, Serdar-I Ekrem Sokak, No:7 Galata-Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 251 63 25  -  Fax: +90 (212) 293 89 60  -  E-Posta: baro@istanbulbarosu.org.tr