Avukat Girişi:  Kullanıcı Adı: Şifre:

Stajyer Avukat Girişi «
Şifremi Unuttum «
Üye Ol «

ANASAYFA | BARO LEVHASI | ETKİNLİK TAKVİMİ | HABERLER | BARONET | BİLGİ HAVUZU | İLETİŞİM | ENGLISH
 Tarihçe

Alexa Toolbar

BAŞKAN

Av.Doç.Dr.Ümit KOCASAKAL (18025)

1966 yılında Köln'de doğdu. 1986 yılında Galatasaray Lisesi'nden, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre serbest avukatlık yaptıktan sonra 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku asistanı oldu. 2000 yılında Karapara Aklama Suçu konulu teziyle doktor, 2005 yılında Avrupa Birliği Ceza Hukukunun Esasları çalışmasıyla da doçent oldu. Çeşitli üniversitelerde dersler verdi. Yayımlanmış çok sayıda makale ve yazısı bulunmaktadır.2004-2006 döneminde İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı olarak görev yaptı. 2008-2010 döneminde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu. 2010-2012 döneminde İstanbul Barosu Başkanlığı yaptı. Halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı olarak öğretim üyeliğini sürdürmektedir. Fransızca bilir.
E-posta: info@istanbulbarosu.org.tr

BAŞKAN YARDIMCISI

Av.Mehmet DURAKOĞLU (14102)

1956'da Sivas'ta doğdu. Ankara Atatürk Lisesini bitirdi. 1982'de
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1986'da serbest avukatlığa başladı. Dış Ticaret alanında sertifika programları dersleri verdi. Aynı konuda yayınlanmış makaleleri vardır. İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu Ūyeliğinde bulundu. 2004'de İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.
2006'da Baro Başkan Yardımcısı oldu. 2010-2012 döneminde İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. ÇYDD Üyeliği ile SODEV ve TÜSES yönetimlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

E-Posta:mehmetdurakoglu@istanbulbarosu.org.tr

GENEL SEKRETER

Av.Hüseyin ÖZBEK (16214)

1951 yılında Kastamonu'da doğdu. Çorum Öğretmen Okulu sonrası Erzurum Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünde öğrenim gördü. Edebiyat öğretmenliği yaptı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 2002-2004 arası İstanbul Barosu Baro Meclisi ve İnsan Hakları Merkezi yürütme kurullarında bulundu. 2004-2006, 2006-2008, 2008-2010 dönemlerinde İstanbul Barosu Yönetim Kurulunda Genel Sekreterlik görevini yürüttü.  Roman, öykü çalışmalarını sürdürmektedir. Deneme ve eleştiri türünde yayınlanmış kitapları vardır.2010-2012 döneminde İstanbul Barosu Genel Sekreteri olarak görev yaptı. ÇEKÜL -Çevre ve Kültürel Değerleri Koruma Vakfı- Yüksek Danışma Kurulu Üyesi, 68’liler Birliği Vakfı Danışma Kurulu üyesidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Serbest avukat olarak çalışmaktadır.
E-Posta:huseyinozbek@istanbulbarosu.org.tr

SAYMAN

Av.Ufuk ÖZKAP (16553)

İstanbul'da doğdu. Fatih İlkokulu, Oruçgazi Ortaokulu, Pertevniyal Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Entütüsü 'nde yüksek lisans tezi hazırlamaktadır. 2004 yılından bu yana İstanbul Barosunda Medya Komisyonu Başkanlığı, Avukat Hakları Merkezi YK üyeliği ve Sultanahmet Bölge Temsilciliği görevlerinden sonra 2008-2010 ve 2010-2012 dönemlerinde İstanbul Barosu Saymanlığı görevinde bulundu. İstanbul Barosu Basketbol takımı kurucularından olup, Arabuluculuk Kanununa Karşı Çalışan Kurul üyeliğinde bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyesi ve İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Sayman Üyesi olarak görev yapmaktadır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları Derneği, Pertevniyal Spor Kulübü, Pertevniyal Lisesinde Yetişenler Derneği'nde üyelikleri vardır. Evli ve bir çocuk babası olup, Serbest Avukat olarak çalışmaktadır.
E-Posta:istanbul.hukuk@tnn.net

Av.Füsun DİKMENLİ (8819)

1951 doğumludur. Evli ve iki çocuğu, üç torunu vardır. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.1994-1996 döneminde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi görevinde bulundu. Daha sonra dört yıl Staj Eğitim Merkezinde Medeni Hukuk Bölüm Başkanlığı yaptı ve Medeni Hukuk derslerine girdi. Bir dönem İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyeliği, bir dönem Baro Meclisi Divan Üyeliği ve bir dönem de Baro Meclisi Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. İki dönem İstanbul Barosu Delegesi olarak çalıştı. İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi ve TBB delegesi olarak görev yaptı. 2010-2012 döneminde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.
E-Posta:aysedikmenli@istanbulbarosu.org.tr

ÜYE

Av.Aydeniz Alisbah TUSKAN (10048)

1950 İstanbul  doğumludur. 1973 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Banka avukatlığı ile başladığı meslek hayatına serbest avukat olarak devam etmektedir. 1996-2000 Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanlığı, 2007-2009 Dönemi Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Sözcülüğünü yapmıştır. İstanbul Barosu Tüketici Hakları Merkezi Kurucu Başkanı ve Türkiye Baroları Kadın Hukuku Komisyonları kurucu üyesidir. 2004-2006 Dönemi İstanbul Barosu Kadın Komisyonu Başkanlığı yaptı. Halen İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanıdır. Staj Eğitim Merkezi ve Bahçeşehir Üniversitesi Toplum Akademisinde Tüketici Hakları dersi vermektedir. TBB İstanbul Barosu delegesi ve 2010-2012 döneminde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. . Evli olup, 1 kızı vardır.
E-posta:aydeniztuskan@istanbulbarosu.org.tr

Av.Süreyya TURAN (14253)

1964 Trabzon doğumludur.1985’te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Türk Hukukçu Kadınlar Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Sekreter , Denetleme Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak çalışmıştır. Dernek faaliyet konuları kapsamında seminer çalışmalarına katılarak eğitim vermiştir. Bunun yanında birçok Sivil Toplum kuruluşunda kadın ve çocukların haklarının anlatılması çalışmalarında bulunmuştur. İstanbul Barosu’nda Kültür Sanat Komisyonu ve Kamu Avukatları Komisyonunda görev yapmıştır. 2006-2010 döneminde Baro Meclisi Divan Üyeliği, 2010-2012 döneminde Baro Meclisi Başkan Vekilliği görevinde bulunmuştur. İki dönem Barolar Birliği delegeliği yapmıştır. Staj Eğitim Merkezinde, Uygulamada Avukat Bölümünde avukatların Görevleri sebebiyle işledikleri suçlar konusunda ve sanal yargılama konusunda uygulamalı eğitimler vermiştir. Avrupa Konseyi ve Türkiye Barolar Birliği’nin ortak olarak yürüttükleri Türk Avukatların Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi konularında Aşamalı Eğitimleri Projesinde eğitimci avukat olarak görev almış ve bu kapsamda İzmir, Trabzon ve İstanbul’da avukatlara eğitim vermiştir. Verdiği seminerlerle ilgili sunumlar Barolar Birliği’nin sitesinde yayınlanmaktadır. Bakırköy Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği, Sağlık Kurulu Başkanlığı ve Kent Konseyi Kadın Meclisi 2.Başkanlığı yapmıştır. Halen Sarıyer Kent Konseyi Kadın Meclisi 2.Başkanıdır… Elif ve Esin’in annesidir…
E-Posta: sureyyaturan@istanbulbarosu.org.tr

Av.Turgay DEMİRCİ(15614)

1963 Zonguldak doğumludur. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2002-2004 yılları arasında İstanbul Barosu Spor Komisyonu Başkanlığı, Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyeliği ile Meslek İlkeleri ve Uygulamalı Avukat Bölümü öğretim görevlerini üstlenmiştir. Bir dönem Türk Ceza Hukuku Derneği Yönetim Kurulu Genel Sekreter Yardımcılığı yapmıştır. Halen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İstanbul İl Ceza Kurulu Üyesi olup, Mesleki dergi ve kitaplarda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. 2008-2010 ve 2010-2012 dönemlerinde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Arnavutköy Polis Meslek Okulunda dersler vermektedir. 1989'dan bu yana Serbest Avukatlık yapmaktadır. Halen Türkiye Barolar Birliği CMK Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
E-Posta:turgaydemirci@istanbulbarosu.org.tr

Av.Özlem AKSUNGAR (21307)

1969 yılında İzmir’de doğdu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Kadıköy’de serbest avukatlık yapmaktadır. İstanbul Barosunda 2006-2008 yılları arasında Kadıköy Bölge Temsilciliği yapmış olup; İstanbul Barosu Kalite Koordinasyon Merkezi; Mevzuatı Araştırma ve Geliştirme Komisyonunda yürütme kurulu üyeliği yapmıştır. Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2010-2012 döneminde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmaktadır.
E-Posta: ozlemaksungar@istanbulbarosu.org.tr

Av.İsmail ALTAY(21826)

1970 Giresun doğumludur. İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans; Bilgi Üniversitesi S.B.E.’nde Ekonomi Hukuku, Marmara Üniversitesi B.S.E.nde Sermaye Piyasası ve Borsa Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimlerini tamamladı. Banka ve finans kurumlarında avukatlık yaptıktan sonra,  serbest avukat ve bilirkişi olarak mesleki çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca Marmara ve Doğuş Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Finans hukuku ve spor hukuku alanında yayınları bulunmaktadır. İstanbul Barosu Kamu, Kurum ve Bağlı Çalışan Avukatlar Komisyonu ile Cumhuriyet Hukuku ve Kültürü Merkezi’nin başkan yardımcılığı görevlerini yaptı. Kurucusu olduğu İstanbul Barosu Bankacılık ve Finansal Kurumlar Komisyonu’nun Başkanlığı görevini yaptı. Spor Hukuku Enstitüsü kurucu Yönetim Kurulu üyeliği, T.Milli Paralimpik Komitesi ile T.Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun Hukuk Kurulu üyelikleri görevlerini sürdürmektedir.2010-2012 döneminde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.
E-Posta: ismailaltay@istanbulbarosu.org.tr

Av.Hasan KILIÇ (30497)

Genç Avukatlar Birliği  Baskanlığı görevini yürüten Hasan Kılıç DAÜ Hukuk Fakültesini Şeref Öğrencisi derecesinde bitirmiş ve halen İstanbul Bilgi Üniversitesinde İnsan Hakları Hukuku bölümünde Yüksek Lisans öğrenimine devam etmektedir. Baro Meclisi Üyeliği, Bölge temsilciliği, Avukat Hakları Merkezinde  Genel sekreterlik, Başkan Yardımcılığı ve Başkanlık görevini yürütmüştür. Ayrıca İstanbul Barosu CMK Kordinatörlüğü, Medya Komisyonu ve Çocuk Hakları Merkezi Yürütme Kurulunda  görev yapmıştır.2010-2012 döneminde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. İnsan Hakları Merkezi, MAHKİM Üyeliği ve Fikri ve Sinai Haklar Merkezi üyeliğinde bulunmuştur.
E-posta: hasankilic@istanbulbarosu.org.tr

Şahkulu Mahallesi, Serdar-I Ekrem Sokak, No:7 Galata-Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 251 63 25  -  Fax: +90 (212) 293 89 60  -  E-Posta: baro@istanbulbarosu.org.tr