Avukat Girişi:  Kullanıcı Adı: Şifre:

Stajyer Avukat Girişi «
Şifremi Unuttum «
Üye Ol «

ANASAYFA | BARO LEVHASI | ETKİNLİK TAKVİMİ | HABERLER | BARONET | BİLGİ HAVUZU | İLETİŞİM | ENGLISH
 Tarihçe

Son Güncelleme: 07.04.2010 11:58:35
Etkinlik Tarihi: 05.04.2009

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ KUTLAMALARI

İstanbul Barosunun 132. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 5 Nisan Avukatlar Günü kutlandı.

Kutlama dolayısıyla İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın Sultanahmet Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında, yargı bağımsızlığı ve bununla yakından ilgili ülke gündemi ile yargının ağır iş yükü başta olmak üzere yaşadığı sorunları ve avukatlık mesleğinin sıkıntıları konusunda yıllardır istenen adımların atılmadığı bir dönemin daha yaşandığını belirten Aydın, avukatların kutsal savunma görevini her türlü özveriyi göstererek yerine getirdiklerini belirtti ve bu nedenle tüm meslektaşlarının ‘Avukatlar Günü’nü kutladığını söyledi.

Ülkemizin hukuk devleti olma yolunda ciddi sıkıntılar yaşadığını, bu nedenle hukuk devletinin tüm kurumlarıyla işlediğinin söylenemeyeceğini kaydeden Aydın, “Ülkemiz için Yargı reformu kaçınılmaz bir gerekliliktir, ancak bağımsız yargı ve tarafsız adalet ilkelerine ve objektif ölçütlere aykırı düzenlemelerle nesnel bir yargı reformundan söz edilemeyeceği gibi, öngörülen sisteme de hukukun üstünlüğüne dayalı bir demokrasi denilemez” dedi.

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Açıklamadan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Av. Muammer Aydın, bir soru üzerine, Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü’nün HSYK’ya verilmediğini, ömrünü hukuka vakfetmiş, hukuka ve yargıya katkı sağlamış, mesleğinin doruğuna ulaşmış bir hukukçu olan Kadir Özbek’e verildiğini, bu ödülün gerekçesi ve yönergesi gereği Baro Yönetim Kurulu’nun kararıyla verildiğini, başka kimseye danışma gereğinin bulunmadığını bildirdi.

Bir gazetecinin 3 Nisan Cumartesi günü İstanbul Üniversitesindeki törende yapılan protesto gösterisine ilişkin sorusunu yanıtlayan Aydın, bunun, içinde avukatların da bulunduğu bir kısmı avukat olmayan küçük bir grubun gösterisi olduğunu, bu olayı kimin tertiplediğini bildiklerini, dincilerle bölücülerin kol kola olduğu bir dönemde Atatürk ilke ve devrimlerine ve onları savunanlara karşı yapılan bu tür gösterileri yadırgamadıklarını, asıl yadırgadıkları şeyin, objektif haberciliği bir yana bırakıp, küçük bir gösteriyi abartıp haberin aslını göremeyen medyanın tutumu olduğunu ve böyle bir davranışta bulunan yandaş medyayı da kınadığını söyledi.

Basın açıklamasından sonra Sultanahmet Adliyesi ve Bakırköy Adliye Sarayı Protokol Girişinde resim ve fotoğraf sergileri açıldı.

Sultanahmet Adliyesindeki sergi açılışı saat 10.30’da İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ve Adalet komisyonu Başkanı Şefik Mutlu ile başsavcı vekilleri ve meslektaşlarımız tarafından yapıldı.

Sultanahmet Adliyesindeki sergiye 15 sanatçı 55 yapıtıyla katıldı. Sergide, Nesrin Trak 6, Nevin Uzsay 3, Ankara Barosundan Av. Nursel Acar 3, Av. Bilge Doğru 4, Av. Kayhan Selek 3, Av. Ali H. Balkan 2, Av. Necla Taşar 4, Av. Keramettin Dönmez 4, Laika Yapıcıoğlu 3, Av. Musa Hacıömeroğlu 3, Av. Leyla Mengüç 4 yağlıboya resim, Sevinç Öner 3 yağlıboya resim ve 2 fotoğraf, Av. Ahmet Başalan 5 fotoğraf, Mevhibe Başaran 3 suluboya ve bir karakalem resim, Av. Zülfikar Cansever de 3 fotoğrafla yer aldı.

Sultanahmet Adliyesi önünde yapılan basın açıklaması ve serginin açılışında Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Üyesi Av. Mehmet Nuri Karahan, Denetleme Kurulu Üyesi Av. İrfan Akyüz, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Turgay Demirci ve avukatlar hazır bulundu.

Bakırköy Adliye Sarayı Protokol Girişindeki serginin açılışı saat 14.30’da yapıldı. Sergiyi İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Adagül ve Adalet Komisyonu Başkanı Ferit Aslankurt hayırlı olması dileğiyle açtı.

Bakırköy Adliyesindeki Sergiye 24 sanatçı 94 eseriyle katıldı. Sergide Av. İnciser Alptekin 4, Av. S.Sevinç Öner 3, Av. Hamit Tayfur Özgür 5, Ankara Barosundan Av. Nursel Acar 5, Sunay Aksoy (Sibel Aydın) 1, Av. Murat Aktürk 4, Av. Barış Akar 2, Ali Yaşar Ünlütürk 1, Av. Leyla Mengüç 5, Av. Devrim Yazır Yıldırım 3, Av. Ayşe Betül Özer 5, Av. Yücel Sengü 5, Av. Hasan Ayaz 1, Ayşe Mine Özer 6, Av. Ahmet Başalan 5, Macide Tekin 5, Av. Fatma Ramise Bayramoğlu 5, Av. Yalçın Çakıcı 7, Av. İlknur Alanya 7, Av. Esra Demirtaş 1, Av. Vahap Erden 3, Nur Gerçel 4, Av. Ayşegül Kaya 3 ve Mine Memişler 4 yapıtıyla yer aldı.

Bakırköy Adliye Sarayındaki sergi açılışına Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Üyesi Av. Mehmet Nuri Karahan, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, hâkimler, savcılar, avukatlar ve adliye personeli katıldı.

Aynı gün akşam saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezinde Baromuz Türk Sanat Müziği Korosu bir konser verdi. Şef Caner Bakır yönetimindeki koro, iki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde segâh, ikinci bölümünde ise uşşak makamında şarkılar seslendirdi.

Yabancı konuklarımızın da izlediği konsere meslektaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Konser sonunda yabancı konuklarımız ve Baro Başkanımız Av. Muammer Aydın koro şefi ve sanatçılara teşekkür ederek şef Caner Bakır’la sanatçılar adına Av. Saadet Ayhan’a birer buket çiçek verdi.  Konseri İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dr. Selçuk Demirbulak ve Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Üyesi Av. Mehmet Nuri Karahan da izledi.

Arkadaşıma Gönder Yazıcıya Gönder

ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ

Cocuk Platformu

AİDAT İŞLEMLERİ
KREDİ KARTI AİDAT ÖDEME FORMU formlarının doldurularak Baro Muhasebe Servisinin 0212 245 63 52 nolu faksına gönderilmesi gerekmektedir);             Aidat ödemelerinizi Vakıfbank İstanbul Adalet Sarayı Şubesi TR50 0001 5001 5800 7301 2356 02 nolu hesaba yapabilirsiniz.

ÇAĞLAYAN ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile 1.bodrum katta yer alan Baro Merkezinde yapabilirsiniz.(-1 Kat/C1 Blok)

BAKIRKÖY ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi Perşembe günleri 09:00-14:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile Zemin kat bilgisayar odasında yapabilirsiniz.

Şahkulu Mahallesi, Serdar-I Ekrem Sokak, No:7 Galata-Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 251 63 25  -  Fax: +90 (212) 293 89 60  -  E-Posta: baro@istanbulbarosu.org.tr