Avukat Girişi:  Kullanıcı Adı: Şifre:

Stajyer Avukat Girişi «
Şifremi Unuttum «
Üye Ol «

ANASAYFA | BARO LEVHASI | ETKİNLİK TAKVİMİ | HABERLER | BARONET | BİLGİ HAVUZU | İLETİŞİM | ENGLISH
 Tarihçe
 UYAP Faaliyetlerimiz
 Yararlı Bilgiler

Alexa Toolbar
İSTANBUL BAROSU 132. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ VE 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ PROGRAMI Haber » Güncel
Son Güncelleme: 12.04.2010 15:47:35
Etkinlik Tarihi: 05.04.2010

3 Nisan 2010 Cumartesi günü saat 9.30’da İstanbul Üniversitesi bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşuyla başladı. Saat 10.30’da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonunda İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın açılış konuşmasını yaptı, Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü HSYK Başkanvekili Kadir Özbek’e verildi, meslekte 25, 30, 35 yılını dolduran meslektaşlara plaketler verildi. Bu arada Baromuz Türk Sanat Müziği Korosu bir konser verdi.

4 Nisan Pazar günü Saat 10.30’da Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Orta Bahçede Stajyer Avukatlar Bahar Şenliği yapıldı. Aynı günün akşamı Türk Halk Müziği Koromuz saat 20.00’da Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezinde bir konser verdi.

5 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın Sultanahmet Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Aynı gün 10.30’da Sultanahmet Adliyesinde, saat 14.30’da da Bakırköy Adliyesi Protokol Girişinde resim ve fotoğraf sergisi açıldı. Akşam saat 20.00’da da Caddebostan Kültür Merkezinde Baromuz Türk Sanat Müziği Korusu bir konser verdi.

6 Nisan Salı günü saat 10.30’da İstanbul Barosu Orhan Apaydın Konferans Salonunda CMK ile ilgili bir Çalıştay yapılacak. İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın’ın açılış konuşmasını yapacağı paneli Prof. Dr. Erdener Yurtcan yönetecek. Çalıştay’da Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, “İletişimin Denetlenmesi”, İzmir- Karşıyaka Hâkimi Murat Aydın, “Arama El Koyma, Bilgisayar ve Kütüklerinde Arama”, Yargıtay 11. Ceza Dairesi Üyesi Sedat Bakıcı, “Hükmün Açıklanmasının Ertelenmesi”, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu “Tutuklama ve İtiraz” konulu bildiri sundu.

Aynı akşam saat 20.00’da Orhan Adli Apaydın Konferans Salonu’nda Tiyatro Gösterimi yapıldı.

7 Nisan Çarşamba günü saat 10.30’da yine Orhan Apaydın Konferans Salonu’nda CMK ile ilgili Açık Oturum düzenlenecek. İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın açılış konuşmasından sonra 1.oturumu, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Turgay Demirci 2.oturumu yönetecek.  İki oturum halinde gerçekleşecek Açık Oturumun katılımcıları “Dördüncü Yılında CMK ve Uygulamaları” konusunda değerlendirmelerde bulunacak. Oturumlarda değerlendirme yapacak bilim adamları, Prof. Dr. Erdener Yurtcan, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feridun Yenisey, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Öztürk, İstanbul Üniversitesi SBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Şen, Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan’dan oluştu.

8 Nisan 2010 Perşembe günü saat 14.00’da Orhan Apaydın Konferans Salonunda “14. Protokol ve AİHM’e Başvuru Süreci” konulu bir panel yapıldı.

Açılış konuşmasını İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın’ın yapacağı paneli İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dr. Selçuk Şafak Demirbulak yönetecek. Panelde, Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Tezcan, İstanbul Barosu Üyesi, AİHM Eski Yargıcı Av. Dr. Rıza Türmen, AİHM Sekreteryası'nda Görevli Hukukçu Hasan Mutaf, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Gemalmaz konuşmacı olarak yer alacak. Yabancı konuklar da sunum yapabildi.

9 Nisan 2010 Cuma günü saat 10.30’da Orhan Apaydın Konferans Salonunda düzenlenecek panelin konusu “Yeni Bir Anayasa mı Yeni Bir Dayatma mı?

Açılış Konuşmasını İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın’ın yapacağı paneli, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av.Hüseyin Özbek yönetecek. Panelde, Bahçeşehir Üniversitesi Anayasa Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu yer alacak. Saat 14.00 daki 2. oturumu İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av.Handan Doğan yönetecek. Panelin ikinci oturumunda önceki YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Sağlam konuşmacı olarak yer aldı.

İstanbul Barosunun 132. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları akşam 19.30’dan itibaren Büyük Kulüp / Kadıköy’de verilecek Kokteyl Prolange ile devam etti.

Etkinliklerin sekizinci günü olan 10 Nisan 2010 Cumartesi günü saat 10.30’da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonunda tüm meslektaşlarımızın katılımına açık “Meslek Sorunları, Çözüm Önerileri ve Avukatlık Mesleğinin Geleceği” konulu forum yapılacak. İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin katılımıyla gerçekleşecek forumda Marmara ve Ege Bölgesi Baro Başkanları da katılacak olup, etkinlik tüm gün sürdü.

Etkinlikler çerçevesinde 9, 10, 11 Nisan günleri Sancaktepe Belediyesi Spor Tesislerinde İstanbul, Kocaeli, Bursa, Tokat ve İzmir Barolarının katılımıyla “Avukatlararası Dostluk Futbol Turnuvası” yapılacak. İstanbul Barosunun 132. Kuruluş Yıldönümü ve 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlama programı bu etkinlikle sona erecek.

Arkadaşıma Gönder Yazıcıya Gönder

ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ

Cocuk Platformu

AİDAT İŞLEMLERİ
KREDİ KARTI AİDAT ÖDEME FORMU formlarının doldurularak Baro Muhasebe Servisinin 0212 245 63 52 nolu faksına gönderilmesi gerekmektedir);             Aidat ödemelerinizi Vakıfbank İstanbul Adalet Sarayı Şubesi TR50 0001 5001 5800 7301 2356 02 nolu hesaba yapabilirsiniz.

ÇAĞLAYAN ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile 1.bodrum katta yer alan Baro Merkezinde yapabilirsiniz.(-1 Kat/C1 Blok)

BAKIRKÖY ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi Perşembe günleri 09:00-14:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile Zemin kat bilgisayar odasında yapabilirsiniz.

Şahkulu Mahallesi, Serdar-I Ekrem Sokak, No:7 Galata-Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 251 63 25  -  Fax: +90 (212) 293 89 60  -  E-Posta: baro@istanbulbarosu.org.tr